gorge napisał(a):Mam nadzieje że zwróciłeś pieniądze do budżetu za swoje studia bo w innym razie jesteś złodziej, i nie mów że płacisz podatki nikt cie nie zmusza granica otwrta, tramwajarze wcale nie mają wyszszego wykształcenia a te prace , które wymieniłes to odpowiedzialne stanowiska ale co tam jak zginie ktos na przejeżdzie kolejowym to przejmę jego interes(mniejsza konkurencja) taki z ciebie złodziej
Nie, nie zwrocilem, ale tez nie wyjezdzam z kraju, tylko rozwijam swoja praca jeden z jego najwazniejszych sektorow - prywatne lecznictwo. A na studia dzienne nigdy wiecej bym nie poszedl. Czlowiek byl glupi i pojecia nie mial, co robi, chociaz mu sie wydawalo, ze wszystkie rozumy pozjadal. Rodzice tez uwazali, ze "studia dzienne to nobilitacja" (dzienne takze w rozumieniu - bezplatne). Coz, wychowali sie w innych czasach - nie znali realiow. Co sie stalo, to sie nie odstanie. Ale ja swoich dzieci juz bym na bezplatne studia nie poslal. A tak - jestem chwilowo dluznikiem takich, jak ty.
A co do tego, ze place podatki - oczywiscie, ze nikt mnie nie zmusza. Niemniej, dopoki je place w tym dziwnym kraju, ida one do jego budzetu, m.in. na ciebie (podobnie - jak zabieraja twoje pieniadze i "daja" je w jakims procencie mnie, chociaz sa mi do niczego niepotrzebne).
Ad "przejmowanie interesu", prywatyzacja powietrza i tym podobne - to juz nacechowana emocjonalnie retoryka lewicowa , w ktorej nie zamierzam sie babrac. Zwyczajnie mnie obrzydza (podobnie, jak ciebie moze obrzydzac retoryka liberalna).
Co do reszty - to jest twoje zdanie i masz do niego swiete i niepodwazalne prawo. Oczywiscie nie zgadzam sie z nim w zadnym punkcie. Niemniej, nie zamierzam sie spierac po raz 50 na tym forum - co mialem powiedziec, powiedzialem. Kto chce - znajdzie. Jeden sie zgodzi, drugiego odrzuci.
PS: umiesz uzasadnic stanowisko w temacie Einstein, Fermi, Heisenberg, czy tylko rzuciles slowem w powietrze?
Predzej bys postac Ramanujana przytoczyl...
I jeszcze jedno sprostowanie: tak, droznik to odpowiedzialne stanowisko. Czy ja to zakwestionowalem, czy widze tu probe manipulacji? Napisalem jedynie, ze nie musza miec wyzszego wyksztalcenia, aby zajmowac sie tym, czym sie zajmuja. Czy kazdy musi miec wyzsze wyksztalcenie?
Pozdrawiam.
Null pointer exception