Gigabyte napisał(a):I Ty nazywasz siebie libertarianinem? :confused:
Wydatki z budżetu na naukę to śmieszne ilości kasy, w porównaniu z innymi dziedzinami. Nie jest to obciążenie dla podatników porównywalne do tego, które generuje wojsko, o obecnym absurdalnym systemie socjalnym już nawet nie wspominając.
Jeśli uważasz (?), że zaproponowany przez moją osobę system byłby nieefektywnym, to przedstaw na to jakieś dowody.
A jeśli już koniecznie chcemy wszystko dopasowywać do definicji... Badania mają wpływ na obronność kraju, więc można je zaklasyfikować do katalogu "wydatki wojskowe"; tym samym pozostają zgodne z definicją państwa libertariańskiego:razz:
Zresztą, w zasadzie nie mam najmniejszej ochoty dopasowywać się do jakiś definicji. Libertarianizm jest najbliższy mojej wizji i tyle. Podkreślałem już, że w kilku punktach nie zgadzam się z pomysłami ortodoksyjnego libertarianizmu.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.