SŁUPEK
Edukacja, infrastruktura energetyczna, transportowa, nie do końca przemyślaną mam sferę zdrowia (ale to jest monstrualny problem). Prawa konsumenta, pracownika powinny być chronione w RACJONALNY sposób, aby wymusić uczciwość z obu stron.
Nie zapominajmy również o Obronie Narodowej i służbach porządkowych (Policja, Straż pożarna, Pogotowie etc.)
Na razie zaczytuję się w psychologii, bo wymaga tego ode mnie sytuacja edukacyjna, w której się znalazłem.
SIR SKINNER
Pozdrawiam
Cytat:Co to są strategiczne strefy gospodarcze i dlaczego je za takie uważasz? I dlaczego twierdzisz, że jesteś ja jak największym możliwym wolnym rynkiem, skoro stoi to w sprzeczności z późniejszym postulatem robienia wyjątkow?Na szybkiego:
Edukacja, infrastruktura energetyczna, transportowa, nie do końca przemyślaną mam sferę zdrowia (ale to jest monstrualny problem). Prawa konsumenta, pracownika powinny być chronione w RACJONALNY sposób, aby wymusić uczciwość z obu stron.
Nie zapominajmy również o Obronie Narodowej i służbach porządkowych (Policja, Straż pożarna, Pogotowie etc.)
Cytat:Polecam zapoznać się z ideami Misesa (klasyczny liberał, wskrzesił Szkołę Austriacką), np. Ludzkie działanie (rozbudowany traktat ekonomiczny) czy też Rothbarda, np. Ekonomia wolnego rynku (prawie to samo co u Misesa, ale lżejsze w odbiorze) i O nową wolność (za darmo na http://www.mises.pl, pisane z pozycji anarchokapitalistycznych, ale sądzę, że z większością tez Avx się zgadza). Bardziej ugodowy w stosunku do etatystów jest F.A. von Hayek, ale jego dzieł, podobnie jak książki polecanej przez Avx'a, jeszcze nie czytałem.Bardzo dziękuję za literaturę. Hayeka chociaż znam ze słyszenia.
Na razie zaczytuję się w psychologii, bo wymaga tego ode mnie sytuacja edukacyjna, w której się znalazłem.
SIR SKINNER
Cytat:nie tyle konieczna co nieunikniona(...)Bardzo ładnie wyłożone.
Pozdrawiam