Rząd się raczej nie zgodzi na coś takiego, Barosz
W szczegółach to proponowałbym, żeby państwo wykupiło jakieś spore nieużytki, potraktowało jak teren zamknięty (ogrodzić, kontrolować i ograniczać przepływ ludzi + towarów), po czym tam wpuściło wszystkich chętnych czy ew. deportowało część skazanych na więzienie za narkotyki czy podobne sprawy. Z pełną wolnością wewnętrzną. To fajny kompromis byłby, bo jakby tylko się rząd przyłożył do kontroli "granicy", taka strefa nie powinna mieć żadnego wpływu na resztę świata.
Oczywiście jestem libertarianinem więc to nie mój ideał, ale mi by to wystarczyło, gdybym mógł się w podobne miejsce przeprowadzić. Nie muszę narzucać swoich idei wolności całemu światu, wystarczy mieć ją samemu w swoim domu i najbliższej okolicy.
No, ale jak mówię, żaden rząd na to nie pójdzie, takie już z nich świnie (i idioci) są:???:
W szczegółach to proponowałbym, żeby państwo wykupiło jakieś spore nieużytki, potraktowało jak teren zamknięty (ogrodzić, kontrolować i ograniczać przepływ ludzi + towarów), po czym tam wpuściło wszystkich chętnych czy ew. deportowało część skazanych na więzienie za narkotyki czy podobne sprawy. Z pełną wolnością wewnętrzną. To fajny kompromis byłby, bo jakby tylko się rząd przyłożył do kontroli "granicy", taka strefa nie powinna mieć żadnego wpływu na resztę świata.Oczywiście jestem libertarianinem więc to nie mój ideał, ale mi by to wystarczyło, gdybym mógł się w podobne miejsce przeprowadzić. Nie muszę narzucać swoich idei wolności całemu światu, wystarczy mieć ją samemu w swoim domu i najbliższej okolicy.
No, ale jak mówię, żaden rząd na to nie pójdzie, takie już z nich świnie (i idioci) są:???:
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.