kurcze wyrzucilo mnie, przepraszam ale nie chce by przez jakies uwagi pani w-kazdej-chwili-moge-zaczac-miec-halucynacje moja wypowiedz zostala nie zauwazona przez avidala np.
---
Phillrond naturalnie nie odpowiedzial na moje pytania tylko wylał z siebie jakies pretensje o cos co sam sobie wymyslil. Bog z nim.
Pozostaja one wiec aktualne a glowna hipoteze powtarzam:
jesli ludzie NA TRZEZWO sa w stanie wybudowac oboz koncentracyjny to stawiam, w moim odczuciu uzasadniona, hipoteze ze "trzezwosc" jest stanem conajmniej sprzyjajacym potwornej patologii.
PS: zaznaczam ze "oboz koncentracyjny" jest tu po prostu przykladowym przedstawieniem horrendalnych potwornosci ktore ludzie wykonuja bedac w tym dziwnym stanie psychicznym zwanym "trzezwoscia".
"trzezwosc" to po prostu nazwa na jeden rodzaj odurzenia.
Jest ona uzasadniona dokladnie tak samo jak hipoteza ze ludzie robia cos poniewaz znajduja sie w dowolnie innym stanie psychicznym.
a wiec calkiem powaznie.
---
Phillrond naturalnie nie odpowiedzial na moje pytania tylko wylał z siebie jakies pretensje o cos co sam sobie wymyslil. Bog z nim.
Pozostaja one wiec aktualne a glowna hipoteze powtarzam:
jesli ludzie NA TRZEZWO sa w stanie wybudowac oboz koncentracyjny to stawiam, w moim odczuciu uzasadniona, hipoteze ze "trzezwosc" jest stanem conajmniej sprzyjajacym potwornej patologii.
PS: zaznaczam ze "oboz koncentracyjny" jest tu po prostu przykladowym przedstawieniem horrendalnych potwornosci ktore ludzie wykonuja bedac w tym dziwnym stanie psychicznym zwanym "trzezwoscia".
Cytat:Dlaczego mam stawiać odurzenie ponad życie na trzeźwo
"trzezwosc" to po prostu nazwa na jeden rodzaj odurzenia.
Cytat:a póki nie udowodnisz iż to trzeźwość jest powodem dla którego ludzi dopuszczają się tych wszystkich potworności hipoteza pozostanie hipotezą
Jest ona uzasadniona dokladnie tak samo jak hipoteza ze ludzie robia cos poniewaz znajduja sie w dowolnie innym stanie psychicznym.
a wiec calkiem powaznie.
Jak wielki jest upadek ludzkości najlepiej pokazuje fakt, że nie ma już ani jednego ludu czy plemienia u którego fakt narodzin wywoływałby żałobę i lamenty. (Cioran)