Witam!
Na forum sympatyków krwiożerczego kapitalisty, opowiadającego się za dzikim i nieludzkim wyzyskiem znalazłem taki oto ciekawy filmik, ukazujący komunizm panujący w Korei Północnej. Nie wiem ilu jest tutaj ludzi sympatyzujących z podobnymi ideami ale myślę, że film naprawdę warto obejrzeć. Nosi on nazwę Defilada.
Dostępny na kapitalistycznym portalu YouTube, którego utworzenie kosztowało krew, nieraz życie, setki tysięcy robotników, walczących z kapitalistycznym wyzyskiem!
Oto linki:
Defilada 1/7
Defilada 2/7
Defilada 3/7
Defilada 4/7
Defilada 5/7
Defilada 6/7
Defilada 7/7
Na forum sympatyków krwiożerczego kapitalisty, opowiadającego się za dzikim i nieludzkim wyzyskiem znalazłem taki oto ciekawy filmik, ukazujący komunizm panujący w Korei Północnej. Nie wiem ilu jest tutaj ludzi sympatyzujących z podobnymi ideami ale myślę, że film naprawdę warto obejrzeć. Nosi on nazwę Defilada.
Cytat:Defilada – film dokumentalny Andrzeja Fidyka z 1989 r.
Przez obserwację defilady z okazji 40. rocznicy proklamowania KRL-D Korei Północnej i dojścia do władzy Kim Ir Sena, ukazuje ekstremum, jakie osiągnąć może kult jednostki w reżimie totalitarnym. Rocznica ta zbiegła się w czasie z Igrzyskami Olimpijskimi w Seulu.
Ekipa [edytuj]
* reżyseria: Andrzej Fidyk
* scenariusz: Andrzej Fidyk
* zdjęcia: Mikołaj Nesterowicz, Krzysztof Kalukin
* montaż: Jolanta Kreczmańska
Dostępny na kapitalistycznym portalu YouTube, którego utworzenie kosztowało krew, nieraz życie, setki tysięcy robotników, walczących z kapitalistycznym wyzyskiem!
Oto linki:
Defilada 1/7
Defilada 2/7
Defilada 3/7
Defilada 4/7
Defilada 5/7
Defilada 6/7
Defilada 7/7