Athei Overlord napisał(a):Jednak - skoro to niemozliwe, to ja w takim razie pytam - co dalej?
Skoro ci libertarianie to tacy faszysci, nazisci i wogole cale ZUO (Rotheinowe zuo, czyli takie do hipreszescianu), to co proponujecie?
hej, bez przesady.
Po pierwsze, skoro Pilaster moze wszystko zrównywać z nazizmem/faszyzmem/komunizmem, to podobne techniki "dyskusji" [czyt. manipulacji] mogę szyderczo naśladować i ja.
Po drugie, nie napisałem że libertarianizm to ZŁO, tylko że konsekwencje mogą być nie całkiem fajne. Robicie tyle dymu wokół tego, że staje się to aż podejrzane. Przypominacie mi rewolucjonistów - a każda rewolucja zmienia jedynie panujących. Po za tym nie zmienia wiele. Jeżeli sami do siebie nie potraficie podejść krytycznie [czyt. bez ślepej wiary], to krytykować moze was ktoś inny.
Pilaster [jest w grupie libertarian] jest znakomitym przykładem. Katol, koło pięćdziesiątki, pamięta ustrój który zdeptał jego KrK więc wspiera kazdy który KrK pozwoli istnieć - libertarianizm. Tępe masy pozwolą tej mafii istnieć, a bez ofiar nie będzie przestępstw
. Ludzkie pchły nadal będą żreć krew. A sybaryci będą się degenerować.