Cytat:Wszak Pilaster to człowiek który "udowodnił" ze Święta Inkwizycja była sprawiedliwa we wszystkim co uczyniła.Ale ja tak nie uważam!
Cytat:Libertarianie prawią o wolności [i do tego nieograniczonej LOL], a z drugiej strony wypatrują nowoczesnych gadżetów służących do samoobronyI gdzie tu konflikt, hipokryzja? Gdzie niby jest sprzeczność w twierdzeniu że ludzie mają prawo i do wolności, i do obrony?
Cytat:Oczywiście to zrozumiałe - robotnik nie mający na jedzenie dla rodziny i nie mogący liczyć na pomoc socjalną [bo ta nie istniałaby], byłby zmuszony stać się przestępcą.Dzisiaj mamy rozbuchany socjal, a bandytów mnóstwo. Nie trafiłeś.
Mozliwe że też to bandytów motywuje do bandyctwa. Po co pracować skoro można dać w morde, ukraść, a potem i tak państwo rzuci ci zasiłek, "resocjalizacje" czyli 2 lata w zawiasach, i rente, jeśli sobie który złamie łapke bijąc przechodnia.
Cytat: Zresztą nawet nie robotnik - jak piszecie wystarczy niedouczony dres, a tym bardziej niedouczony bo WY sami doprowadzilibyscie do tegoNie. Skoro nauka byłaby dobrowolna, ON SAM by do tgo doprowadził.
Że rodzice patologicznie by go do szkoły nie wysyłali i dlatego niedouczony? 1- Rodzinaom patologicznym dzieci powinno się odbierać, 2- gdy sam zacznie pracować (nawet kurcze w barze mlecznym) nikt mu nie broni pójść do szkoły wieczorowej dla dorosłych.
Cytat:I między nimi znajdują się ludzie którzy sami mogliby przyznac ze popełnili błędy, ale staraja się zyć normalnie.Jakie błędy? Stłukli kogoś na ulicy dla 5 zł? Jeśli tak, to mam w dupie że TERAZ żyją normalnie i grzecznie. Jest zbrodnia, jest kara. Jeśli ktoś mni zatłucze i okradnie, co bedzie mnie obchodzić jego normalne życie z kilka lat?
Cytat:Jednak zgodnie z polityką Pilastera, Al Rahima czy skywalkera głoszących ludobójstwo, taka szansa mogłaby się dla tych ludzi nie pojawić.Jakie ludobójstwo? Kara śmierci dla przestępców to ludobójstwo? Zsyłanie bandytów do kopalni to ludobójstwo?
Cytat:Tylko więcej goryczy, frustracji i zero "dobrych chęci".Ależ to są same dobre chęci! Dobra chęć istnienia społęczeństwa z mniejszą ilością bandytów!
Cytat:Pacyfista i buddysta Kilgore takze was popiera, bo jak sam napisał "chce się bronić". Czy to znaczy ze Kilgore chce nosić przy sobie paralizator albo klamkę?Ponownie, gdzie sprzeczność? Jest pacyfistą, nie ma zamiaru atakować, ale nie chce też robić za worek mięsa do bicia. Chce mieć się czym obronić. Gdzie sprzeczność?
Cytat:"Dobro wybrańców" ma się spełnić poprzez likwidację "Innych"?Nie "wybrańców", tylko mnie ciebie, pilastra, skywalkera, kilgora i masy innych. Przez likwidacje bandytów. Możesz ich nazywać "innymi" jeśli chcesz. Dla mnie człowiek który chce mnie zabić/pobić/okraść, to bandyta, bez względu na motywy, sytuację materialną lub etykietkę którą mu nadasz.
Tylko co to wszystko ma wspólnego z komunizmem w korei płn? Może tyle że tam w ich pieknych miastach faktycznie jest spokój. Nikt ci nie da w morde. Raz że nie ma kto, bo wszystkich ludzi wywieźli do obozów, a i ty nie dostaniesz, bo i ciebie wywieźli do obozu.
Tyle że nie za "bandytkę" lecz "profilaktycznie".