spokojnie, nie obraziłem się
sam sobie zresztą odpowiedziałeś na to pytanie; uczcziwą redystrybujcję śmiało można sprowadzić do takich właśnie "banałów" jak potrzebujący człowiek vs. cwaniaczyna - renta dla inwalidy, który jest niezdolny do pracy zamiast renty dla kogoś kogo było stać na łapówkę i przekupienie komisji; hojny zasiłek dla samotnego rodzica zamiast dla alkoholika, który nie poddaje się próbom leczenia, ot takie "banały" - i to wszystko jest osiągalne, kontrola, kontrola, kontrola przepływu publicznych pieniędzy; rząd, który sięga wzrokiem poza obszar widziany z perspektywy stołka mógłby to osiągnąć, mógłby do "ideału" się zbliżyć
wczoraj olałem faceta na wózku - zajął się nim ktoś inny - inny facet wciągnął go do tramwaju, pozwlił mu żebrać a póżniej go z tramwaju wyciągnął - dlaczego zachowałem się jak świnia ? bo umiem mnożyć - wiem ile to jest 12 * 1540, wiem ile kasy oddaję w ciągu roku państwu, wiem ile jeszcze powinienem oddać gdybym postanowił być państwu 100% poddany
sam sobie zresztą odpowiedziałeś na to pytanie; uczcziwą redystrybujcję śmiało można sprowadzić do takich właśnie "banałów" jak potrzebujący człowiek vs. cwaniaczyna - renta dla inwalidy, który jest niezdolny do pracy zamiast renty dla kogoś kogo było stać na łapówkę i przekupienie komisji; hojny zasiłek dla samotnego rodzica zamiast dla alkoholika, który nie poddaje się próbom leczenia, ot takie "banały" - i to wszystko jest osiągalne, kontrola, kontrola, kontrola przepływu publicznych pieniędzy; rząd, który sięga wzrokiem poza obszar widziany z perspektywy stołka mógłby to osiągnąć, mógłby do "ideału" się zbliżyćwczoraj olałem faceta na wózku - zajął się nim ktoś inny - inny facet wciągnął go do tramwaju, pozwlił mu żebrać a póżniej go z tramwaju wyciągnął - dlaczego zachowałem się jak świnia ? bo umiem mnożyć - wiem ile to jest 12 * 1540, wiem ile kasy oddaję w ciągu roku państwu, wiem ile jeszcze powinienem oddać gdybym postanowił być państwu 100% poddany
[url="http://www.youtube.com/watch?v=_A_arjPCKXA"]
[/url]
[/url]