Avx napisał(a):Skywalker jest przykładem. O tyle jednak dziwnym, że przecież chyba znał przewidywania z 2006; no pisałem na forum o tym wtedy, czyżby nie czytał ?
Nie wiem czy czytałem czy nie. Po prostu nie pamiętam co kto pisał 3 lata temu.
Możliwe że masz rację w tym co piszesz. Rzeczywiście najlepiej by było aby najmniej efektywne firmy teraz upadły zostawiając miejsce na kolejne. Jednak w aktualnej sytaucji nie wiem czy założenie działalności gospodarczej byłoby mądrym posunięciem (kto by udzielił kredytu?). No i z drugiej strony miliony ludzi traciłoby w ten sposób miejsca pracy.
Z ekonomicznego punktu widzenia ma to sens. Jednak odbiłoby się to katastrofalnie na sytuacji materialnej zwykłych obywateli. Dlatego uważam dofinansowanie spółek jako mądry pomysł. Oczywiście korzystny głównie dla pracowników ale to po ich stronie stoję :].
FlauFly napisał(a):Wbrew temu co sugeruje Skywalker, kiedy padną jakieś firmy to nie oznacza to długofalowo strat miejsc pracy dla zwykłych ludzi, ponieważ powstaną nowe, które zastąpią stare,
Jeżeli byłby to proces natychmiastowy to macie moje poparcie
. Jednak myślę, podobnie jak mx1 że rzeczywistość nie jest taka prosta.
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH