Pilaster jak zwykle mial racje - gdy przychodzi do konkretow lewizna tylko umie syczec, pienic sie i pluc, jak diabel przy swieconej wodzie.
wiec kryterium ma byc minimum egzystencjalne? ok, zawsze jakis to mierzalnik. to jak w tym XIX w. bylo? ludzie zyli dluzej, czy krocej? rozmnazali sie czy wymierali?

czy dla gramina trapez jest prostakatem, tylko dlatego, ze prostokat jest trapezem?
zadanie pomocnicze dla gramina - przed udzieleniem odpowiedzi isc do tesco i kupic instrukcje obslugi graminowego mozgu. szukac miedzy stoiskiem z nawozami a polkami z psim zarciem.
gramin napisał(a):Gratuluję bystrości umysłu i umiejętności czytania tekstu."a)", w kontekscie dyskusji majace swiadczyc za "b)".
Teraz mała zagadka.
Czego mianowicie dotyczył mój przykład z Hansem Schmidtem?
a) Pokazywał różnicę między pojęciami "zbiednieć" i "popaść w ubóstwo"
b) Pokazywał jak bardzo straszny i nieludzki jest kapitalizm.
Cytat:Właściwa odpowiedź będzie nagrodzona zmniejszeniem stopnia debilizmu.mam nadzieje, ze pomoglem i juz graminowi lepiej.
Cytat:Oczywiście, że bieda.o, prosze! da sie operowac obiektywnymi kryteriami? da sie!
Przecież każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że willa z basenem jest człowiekowi niezbędnie potrzebna do życia.
wiec kryterium ma byc minimum egzystencjalne? ok, zawsze jakis to mierzalnik. to jak w tym XIX w. bylo? ludzie zyli dluzej, czy krocej? rozmnazali sie czy wymierali?
Cytat:Bingo. Po raz kolejny masz rację. Jak ty to robisz?uzywam mozgu. sam powiniennes tego sprobowac
Cytat:Zapomniałeś jeszcze dodać, że swoimi wypowiedziami wykluczyłeś się także z grupy ludzi myślących.czasem trzeba wylaczyc mozg, aby byc zrozumianym przez tych, ktorzy nie umieja go uzywac. jak widac to przynosi efekty...
Cytat:Więc w sposób obiektywny i niepodważalny zostało udowodnione, że średniowieczni władcy byli biedakami. Logika tego rozumowania jest niesamowita. Naprawdę jestem pod dużym wrażeniem. :lol2:...ale nie sa one piorunujace.

czy dla gramina trapez jest prostakatem, tylko dlatego, ze prostokat jest trapezem?
zadanie pomocnicze dla gramina - przed udzieleniem odpowiedzi isc do tesco i kupic instrukcje obslugi graminowego mozgu. szukac miedzy stoiskiem z nawozami a polkami z psim zarciem.