FLAUFLY
Najważniejsze, że jesteśmy w stanie dostrzec nieprawidłowości i patologie obecnych rozwiązań. Co trzeba zrobić? Najprościej mówiąc nie dopuszczać do tych patologii. Jak? Jeszcze niestety nie wiem.
PILASTER
SIR SKINER
Cytat:No dobra Gocek i Rothein. Jednakże co w zamian? Co Wy uważacie, że należy robić?To bardzo trudne pytanie, na które aby odpowiedzieć trzeba by poświęcić sporo czasu. Jak widzisz mnóstwo tutaj osób, które odpowiedzą Ci ad hoc. Ja do nich nie należę.
Najważniejsze, że jesteśmy w stanie dostrzec nieprawidłowości i patologie obecnych rozwiązań. Co trzeba zrobić? Najprościej mówiąc nie dopuszczać do tych patologii. Jak? Jeszcze niestety nie wiem.
PILASTER
Cytat:Czyli sytuacja kiedy wszyscy sa jednakowo biedni jest lepsza, niż kiedy powiedzmy 30% społeczeństwa jest biedne, a pozostałe bardziej zamożneDlaczego miałaby być lepsza? Skąd od razu takie porównanie? To, że Ty jesteś zaślepiony nie oznacza, że inni nie dostrzegają tego czego Ty nie widzisz. A zasadą kontrastu możesz się nadal oszukiwać grzeszniku.
Cytat:Powinniśmy naprawde uczynić wszystko, zeby takie gocki nigdy nie dostały nawet kawałka władzy. Przeciez jawnie deklarują ze najszczęsliwszy stan to stan powszechnej nędzy i głoduDodatkowo wszystkie "Pilastry" zostaną straceni.
Cytat:To z tego, ze zanim chiny stały się takim państwem, to 99,9% ich ludności żyło jak niewolnicy. I zdaniem gocka był to stan znacznie bardziej pożądany!Nie! Po prostu jako człowiek wychowany w pewnym systemie wartości i określonej kulturze, nie chcę takiego świata jaki obserwuję w Chinach, czy innych jawnie (już często się nie kamuflują) państwach - kulturach niewolniczych.
Cytat:Wszystkich wyzwolić od niewoli własnosci i kapitału, żeby w równej dla wszystkich nędzy mogli się samorealizować.W Twoim przypadku to już jakieś zboczenie. Czerpiesz chyba siłę dla swoich urojeń, po przez wypisywanie takich tekstów jak jakiś homofob, który ciągle utwierdza się w swojej "normalności", właśnie po przez ekspresję swojej fobii w stosunku do "nienormalnych".
SIR SKINER
Cytat:bo inaczej Rothein z Gockiem ciagle by walkowali ten sam refren: Wszystko wokół się zmienia, tylko to jedno się nie zmienia - ktoś na kogoś haruje.Nie chodzi o bogactwo czy nędze (stan konta), lecz o możliwości, szanse, samorealizację itp., oraz to co nazywamy godnością człowieka, czyli to o czym im więcej się mówi, tym mniej tego w rzeczywistości.
trzeba wiec wszystkim rownej nedzy, aby byli prawdzie wolni i zdolni do wyzszych przezyc.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL