W ten sposób zaburzasz mechanizm ewolucyjny, mówiąc językiem biologicznym. Niedostosowany organizm (tzn. bankrutująca, a więc nieudolna, firma) nie zdechnie, a przecież powinien, by zrobić miejsce bardziej efektywnemu.
Polityka Amerykańskiego FED'u, zachęcanie przez rząd USA banków do tego, by rozdawały kredyty nawet tym, którzy mają niską wiarygodność finansową. Rzecz jasna banki owe bez winy nie są, to kolaboranci z państwem.
Zresztą już nie pamiętasz, że ja o tym pisałem w 2006 ?! Wiadomo było dobrze w kręgach libertariańskich, że kryzys będzie.
http://forum.ateista.pl/showthread.php?t...ryzys+2006
Skywalker jest przykładem. O tyle jednak dziwnym, że przecież chyba znał przewidywania z 2006; no pisałem na forum o tym wtedy, czyżby nie czytał ?
Bank który nie potrafi działać podnosić się nie powinien. Zastąpiłby go (o ile jest popyt na dany typ usług) bank który działa lepiej.
To bardzo podobne zjawisko do ewolucji biologicznej; więc naprawdę nie wiem, jak można szanować naukę i tego nie pojmować.
Skywalker napisał(a):Mam jedno pytanie: Kto odpowiada za światowy kryzys????
Polityka Amerykańskiego FED'u, zachęcanie przez rząd USA banków do tego, by rozdawały kredyty nawet tym, którzy mają niską wiarygodność finansową. Rzecz jasna banki owe bez winy nie są, to kolaboranci z państwem.
Zresztą już nie pamiętasz, że ja o tym pisałem w 2006 ?! Wiadomo było dobrze w kręgach libertariańskich, że kryzys będzie.
http://forum.ateista.pl/showthread.php?t...ryzys+2006
Avx napisał(a):A co najgorsze socjaliści i socjaldemokraci znów odwróciliby kota ogonem......
Skywalker jest przykładem. O tyle jednak dziwnym, że przecież chyba znał przewidywania z 2006; no pisałem na forum o tym wtedy, czyżby nie czytał ?
Skywalker napisał(a):Gdyby nie państwo to banki mogłyby się już nie podnieść.
Bank który nie potrafi działać podnosić się nie powinien. Zastąpiłby go (o ile jest popyt na dany typ usług) bank który działa lepiej.
To bardzo podobne zjawisko do ewolucji biologicznej; więc naprawdę nie wiem, jak można szanować naukę i tego nie pojmować.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.