100 % idealni może i nie istnieją, ale statystycznie, w większości przypadków, uproszczenie Pilastera sprawdza się w sporym stopniu bardzo ładnie. A gospodarka operuje właśnie wielkimi liczbami. Wyjątki mają dość słabe znaczenie w takiej skali.
Do studenta (wszak nie byłoby czegoś takiego jak jakieś zezwolenia na wykonywanie zawodu, to znaczy w mojej wersji radykalnego liberalizmu) albo młodego lekarza bez doświadczenia. Taniocha z pewnością, oczywiście kosztem jakości.
Niemniej jednak to raczej skrajna opcja dla wybitnie biednych, których przecież nie ma wielu.
Eros napisał(a):Co z tymi, których nie stać?
Do studenta (wszak nie byłoby czegoś takiego jak jakieś zezwolenia na wykonywanie zawodu, to znaczy w mojej wersji radykalnego liberalizmu) albo młodego lekarza bez doświadczenia. Taniocha z pewnością, oczywiście kosztem jakości.
Niemniej jednak to raczej skrajna opcja dla wybitnie biednych, których przecież nie ma wielu.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.