SIR SKINER
Cytat:Gocku, nie Tobie decydowac co jest spaczeniem, a co nie. Ja tam Amiszy w pewnym stopniu podziwiam, choc uwazam ze opieraja swa filozofie na blednym rozumieniu swiata. I powiem szczerze, ich wybor jest o wiele bardziej zdrowszy niz wybory wielu z nas, ktore en mass, wcale nie sa dyktowane jakimis naturalnymi potrzebami, a nakrecajaca sie spirala marketingu i zazdrosci.Przecież mogę wyrazić swoją opinię na temat np: spaczenia religią. Świadkowie Jehowy np: nie dopuszczają transfuzji krwi - moim zdaniem jest to spaczenie, wynikające z wiary, religii.
Cytat:bez niego nikt by nie mial okazji sie skarzyc.Teraz też nie ma.
Cytat:bo cala jest oplacana z podatkow.Nawet gdyby cała była złodziejstwem (co jest absurdalną generalizacją), to bynajmniej nie jest to wynikiem finansowania jej z podatków, lecz z tragicznych regulacji prawnych, rozwiązań organizacyjnych, patologii środowiska lekarskiego, atrofii moralności oraz zjawiska, które można scharakteryzować w następujący sposób: Najgorsze co może lekarza spotkać, to chory pacjent - czyli klient. Czy to jest logiczne rozwiązanie w sferze usług?
Cytat:wode wypilem - czekam na postep w genetyce... na wycieczke nie jade.Skoro nie wiesz, to nie gadaj...
Cytat:ech... panstwo nic nie daje, bo nic nie posiada. panstwo zabiera i rozdziela. raz dobrze, raz zle, jak popadnie.Zabiera jak również rozdziela wszystkim, wedle obowiązującego prawa, dla dobra i rozwoju jak również bezpieczeństwa obywateli. Raz lepiej, raz gorzej, trzeba czynić wszystko aby było lepiej.
Cytat:na chwile obecna nijak, taka smutna prawda. nawet gdyby zlikwidowac polska mafie na jej miejsce wejdzie 5 innych i po ptokach... nie znaczy to, ze nie mozna panstwa ograniczyc.Nie będzie państwa, to będzie mafia bezpaństwowa, czy inny twór polityczny.
Cytat:no tak, bo tylko panstwo moze nalozyc sobie kaganiec i nie wchodzic w uklady z korporacjami finansujacymi jego dlug.I co myślisz, że państwa dążą do wojny światowej? Zastanów się lepiej nad interesami poszczególnych "wolno rynkowych" korporacji, które na wojnie się wzbogacają, jak również o bankierach. Strzelasz nie do tej bramki...
o tym jak sie konczy takie obopolne wlazidupstwo mozemy sie przekonac obsrwujac jak rozwija sie najwiekszy kryzys finansowy od prawie 80 lat. poprzedni skonczyl sie wielka ropierducha pod nazwa IIWS.
Cytat:jakiej "wspolnoty"?europejskiej
Cytat:nie staralbym sie nawet.A powinieneś, aby nie wygadywać sofizmatów politycznych.
Cytat:nawet jesli to co ustalily jest szkodliwe w nowej rzeczywistosci. dletego panstwo nigdy nie bedzie tak elastyczne jak spoleczenstwo.Nie. Legislacja podlega ewolucji i ciągle się kształtuje, jak również akomoduje w nowej rzeczywistości. Tylko trzeba pracować i rozwiązywać bieżące problemy, a nie ścigać czarownice...
Cytat:jestem przekonany, ze w 1788 wiekszosc swiata tez nie wyobrazala zycia bez feudalizmu.Na pewno nie wyobrażała sobie życia bez państwa...
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL