Gocek napisał(a):SIR SKINERmozesz, o ile Twoje opinie nie dyskwalifikuja takich zachowan wyrzucajac je poza dyskusje.
Przecież mogę wyrazić swoją opinię na temat np: spaczenia religią. Świadkowie Jehowy np: nie dopuszczają transfuzji krwi - moim zdaniem jest to spaczenie, wynikające z wiary, religii.
Cytat:Teraz też nie ma.wtedy nikogo by nie bylo. bez kredytu bylo by nie wiele wiecej.
Cytat:Nawet gdyby cała była złodziejstwem (co jest absurdalną generalizacją), to bynajmniej nie jest to wynikiem finansowania jej z podatków,wlasnie tak jest. i nie jest to wynikiem lecz istota tego stanu rzeczy.
Cytat: lecz z tragicznych regulacji prawnych, rozwiązań organizacyjnych, patologii środowiska lekarskiego, atrofii moralności oraz zjawiska, które można scharakteryzować w następujący sposób: Najgorsze co może lekarza spotkać, to chory pacjent - czyli klient. Czy to jest logiczne rozwiązanie w sferze usług?a to jest tego wynikiem...
Cytat:Skoro nie wiesz, to nie gadaj...czego nie wiem?
Cytat:I co myślisz, że państwa dążą do wojny światowej? Zastanów się lepiej nad interesami poszczególnych "wolno rynkowych" korporacji, które na wojnie się wzbogacają, jak również o bankierach. Strzelasz nie do tej bramki...ale wszyscy oni realizuja swoje interesy poprzez panstwo.
Cytat:europejskiejUE ma uproscic/zredukowac prawo? mocny zart:mrgreen:
Cytat:Nie. Legislacja podlega ewolucji i ciągle się kształtuje, jak również akomoduje w nowej rzeczywistości.pocieszny jestes... wiesz ile trwa proces legislacyjny od momentu pojawienia sie problemu do wprowadzenia w zycie aktu prawnego? od kilku do kilkudziesieciu lat. ewolucja, akomodacja? dobre

kkap napisał(a):Ale kiedy strażnicy uznają, że im się to opłaca mogą zabić tą wspólnotę bez konsekwencji i zabrać ich własnośćjak to? przeciez jak wynajme ochrone to mnie zajebia ochroniarze, jak nie wynajme to mnie zajebia sasiedzi. ergo - ludzie sa ZLI! i tylko moc wielkiego ptaka na fladze sprawia, zesmy sie wzajemnie nie zajebali jeszcze.:mrgreen:
Jasne, że w państwie są wypaczenia. Ale... nie możemy też przyjmować, że wszyscy ludzie są źli, podli etc.
Eros napisał(a):Zakładając ze każdy człowiek [od początku homo sapiens] jest egoistą, i przyjmując że egoizm napędza [na dłuższą metę] sprawiedliwość, to dziś, tu i teraz, musielibyśmy żyć w najsprawiedliwszym ze światów [społeczeństw]. Tak nie jest. Więc co nie gra? Spisek przeciwko "strategiom ewolucyjnym"?masz jakis oderwany od rzeczywistosci model, ktory by sie zamknac potrzebuje dodatkowych zalozen. m.in brak fluktuacji trendu ewoluchyjnego. a pozatym, skad pewnosc, ze nie zyjemy w takim swiecie?