SIR SKINER
Zobacz jak łatwo można wprowadzić zmiany w prawie dotyczące np: pedofilii. Dzisiaj pomysł, jutro projekt, pojutrze ustawa.
AVX
Fakt muszę poczytać o tej szkole. A Manifestu komunistycznego to ja nawet nie czytałem jeszcze. :p
Cytat:mozesz, o ile Twoje opinie nie dyskwalifikuja takich zachowan wyrzucajac je poza dyskusje.Moja opinia niczego nie dyskwalifikuje. Amisze na zasadzie analogii do Świadków Jehowy, czy innych związków wyznaniowych są "spaczeni" religią. Są wyjątkiem!
Cytat:wtedy nikogo by nie bylo. bez kredytu bylo by nie wiele wiecej.Raz grawitacja, raz kredyt. Już nie wiem do czego odnosi się ta wypowiedź.
Cytat:wlasnie tak jest. i nie jest to wynikiem lecz istota tego stanu rzeczy.Lecz istota nie tkwi w finansowaniu służby zdrowia przez państwo.
Cytat:czego nie wiem?Na wycieczce nie byłeś...
Cytat:ale wszyscy oni realizuja swoje interesy poprzez panstwo.Bo państwo jest słabe, a powinno być mocniejsze. Tutaj tkwi istota. Na tym przykładzie możesz zobaczyć zwiastun tego, co będzie się działo, gdy państwo będzie słabsze...
Cytat:UE ma uproscic/zredukowac prawo? mocny zartCały czas to czyni i wywiera presję na Polskę. Poczytaj i się dowiedz.
Cytat:pocieszny jestes... wiesz ile trwa proces legislacyjny od momentu pojawienia sie problemu do wprowadzenia w zycie aktu prawnego? od kilku do kilkudziesieciu lat. ewolucja, akomodacja? dobreKilkudziesięciu lat? Chyba w Burkina Faso. Proces legislacyjny możesz sobie zobaczyć w podręczniku do Wiedzy o Społeczeństwie. Zrzucasz opieszałość populistycznej władzy na barki państwa.
Zobacz jak łatwo można wprowadzić zmiany w prawie dotyczące np: pedofilii. Dzisiaj pomysł, jutro projekt, pojutrze ustawa.
AVX
Fakt muszę poczytać o tej szkole. A Manifestu komunistycznego to ja nawet nie czytałem jeszcze. :p
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL