SIR SKINER
Przykład Świadków Jehowy (transfuzja) oraz innych związków wyznaniowych np: pozbawianie kobiet łechtaczki (w oparciu o doktrynę religijną) jest spaczeniem i tyle.
Cytat:Gocek, po pierwsze idziesz za daleko - juz bardziej wyjatkiem sa ludzie "spaczeni" ateizmem, jako ze sa w zdecydowanej mniejszosci do wierzacych. czy zatem, po drugie, brak potrzeby wiary ateistow jest w jakis sposob nienaturalny i mozna go wedle uznania wyrzucic poza dyskurs?Niedługo powiesz, że spaczeni są ludzie wykształceni, bo stanowią mniejszość.
Przykład Świadków Jehowy (transfuzja) oraz innych związków wyznaniowych np: pozbawianie kobiet łechtaczki (w oparciu o doktrynę religijną) jest spaczeniem i tyle.
Cytat:bo bez kredytu rozwoj cywilizacji by sie nie utrzymal, tak jak bez grawitacji nie ostalby sie ziemski ekosystem...Kredyt kredytowi nierówny. Podobnie jak bez państwa rozwój cywilizacji by się nie utrzymał.
Cytat:bzdura. panstwo ma byc silne, ale ma tez byc male. istota nie jest sila panstwa a ilosc kompetencji. jesli panstwo nadaje sobie prawo do dzialan niekontraktowych na rynku to sila rzeczy wystawia sie na wplywy roznych grup interesu, jesli jest demokratyczne. najwiecej zyskuja na tym duzi gracze - korporacje i zwiazki. traca zwykli ludzie.Dlaczego piszesz BZDURA, skoro w swojej wypowiedzi twierdzisz, że państwo ma być silne? Przecież dokładnie to napisałem...
Cytat:ok, wierze. nawet w to ze eurobiurwa jest mniej destrukcyjna od polskiej. ale redukcje prawa inaczej sobie wyobrazam.Ok.
Cytat:a pedofile spuscili sie desantem wczoraj po poludniu.Nie wiem, nie znam. Ale znam proces legislacyjny, także w trybie pilnym.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL