Gocek napisał(a):SIR SKINERpierwszy uzyles kryterium wyjatku do definicji spaczenia. wiec nie do mnie te uwagi.
Niedługo powiesz, że spaczeni są ludzie wykształceni, bo stanowią mniejszość.
Cytat:Kredyt kredytowi nierówny. Podobnie jak bez państwa rozwój cywilizacji by się nie utrzymał.nie prawda. do tego nie jest potrzebne panstwo, tylko prawo i rynek.
Cytat:Dlaczego piszesz BZDURA, skoro w swojej wypowiedzi twierdzisz, że państwo ma być silne? Przecież dokładnie to napisałem...nie dokladnie. w koncu obruszyles sie na pomysl ograniczania panstwa jako zamach na jego sile... co jest pomylka.
Cytat:Nie wiem, nie znam. Ale znam proces legislacyjny, także w trybie pilnym.mowisz o procedurze biurokratycznej, a ja o realnych procesach. o dynamice w mikroskali. zanim problem urosnie do rozmiarow, ktore uruchomia tryb ustawodawczy mija szmat czasu, w ktorym czesto spolecznosc ma zwiazane rece przez anachroniczne prawo...
Eros
Cytat:Jeżeli da się stworzyć lepszy to do roboty. Pytanie: lepszy dla kogo?po prostu lepszy. istnieje wiele odmian egoizmu, nie wszystkie zakladaja skurwysynska filozofie wspinania sie po cudzych karkach. zupelnie nie rozumiem co Ci po glowie chodzi? jakbym kierowal sie prymitywnym pedem do zloba, to bym krzyczal o zwielokrotnienie wysokosci swiadczen rentowych, jako ze sam pobieram, a nie mowil o likwidacji etatyzmu...
Skoro ludzie kierują się wyłacznie egoistycznym interesem własnym, to co znaczy "lepszy ustrój" kiedy pisze o tym wlaśnie egoista?