SIR SKINER
Cytat:pierwszy uzyles kryterium wyjatku do definicji spaczenia. wiec nie do mnie te uwagi.Ja użyłem kryterium wyjątku, Ty kryterium mniejszości, więc nie do mnie te uwagi, lecz do Ciebie właśnie.
Cytat:nie prawda. do tego nie jest potrzebne panstwo, tylko prawo i rynek.Prawo i rynek bez państwa, są jak striptease bez majtek. Skiner Tobie bliżej do komunizmu, niż Vacariusowi.
Cytat:nie dokladnie. w koncu obruszyles sie na pomysl ograniczania panstwa jako zamach na jego sile... co jest pomylka.Na nic się nie obruszyłem, twierdziłem, że państwo powinno być silne, Ty twierdzisz, że ja piszę bzdury, następnie samemu pisząc, że państwo powinno być silne...
Cytat:mowisz o procedurze biurokratycznej, a ja o realnych procesach. o dynamice w mikroskali. zanim problem urosnie do rozmiarow, ktore uruchomia tryb ustawodawczy mija szmat czasu, w ktorym czesto spolecznosc ma zwiazane rece przez anachroniczne prawo...Tak Ci się tylko wydaje. Wszystko zależy od woli politycznej. Jak władza będzie chciała przeprowadzić coś szybko, to zwyczajnie to zrobi. Szczególnie jest to widoczne w systemach niedemokratycznych.
Wydaje się, że wiara w cuda znika w jednej dziedzinie tylko po to, by zagnieździć się w innej. Karol Marks
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL
Jedyne, co - jak sobie pochlebiam - zrozumiałem bardzo wcześnie, jeszcze przed dwudziestką, to to, że nie powinno się płodzić. Emil Cioran
Kapitalizm bez bankructwa jest jak chrześcijaństwo bez piekła. Frank Borman
EL