W jakim aspekcie moje możliwości wyboru byłyby MNIEJSZE w państwie minimalnym w porównaniu do moich obecnych możliwości dokonywania wyborów ? Delikatnie rzecz ujmując "wydaje mi się", że byłoby odwrotnie.
Dopisane:
To absolutnie naturalne, że przeciętni ludzie nie mają swojej krytycznej opinii tylko poddają się mediom, popularnym autorytetom, religii/ideologii wyznawanej przez większość i tym podobne. W każdym ustroju. Taka natura większości. Narzekanie tutaj konkretnie na kapitalizm jest idiotyczne, kiedy to zjawisko uniwersalne. Zresztą ja nie należę do tej większości (albo może inaczej - w pewnym sensie, w jakiejś mierze każdy należy; ale ja w dużo mniejszym stopniu niż przeciętna jednostka).
Dopisane:
To absolutnie naturalne, że przeciętni ludzie nie mają swojej krytycznej opinii tylko poddają się mediom, popularnym autorytetom, religii/ideologii wyznawanej przez większość i tym podobne. W każdym ustroju. Taka natura większości. Narzekanie tutaj konkretnie na kapitalizm jest idiotyczne, kiedy to zjawisko uniwersalne. Zresztą ja nie należę do tej większości (albo może inaczej - w pewnym sensie, w jakiejś mierze każdy należy; ale ja w dużo mniejszym stopniu niż przeciętna jednostka).
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.