Eno, zajebiście, dowiedziałem się, że jestem nacjonalistą 
Państwo musi istnieć ze względów praktycznych, do patriotyzmu naprawdę bardzo mi daleko :] A Avx'a podejście do zabijania krytykować będę. Bo zabijać IMHO można tylko w obronie koniecznej (ew. z zemsty za zabójstwo również dopuszczam możliwość, chociaż nie jestem zwolennikiem jej propagowania
) a nie dla idei. Bo Avx ujebał se we łbie halo, że wstrętni socjaliści go okradają, że państwo to mafia i ma moralne prawo każdego "mafioza" zabić. Równie dobrze ja mogę sobie wymyślić ideologię antylibertariańską - libertarianie chcą mi zabrać to co ja od państwa dostaję. Ja chcę to dalej dostawać, a oni chcą mnie ograbić z moich przywilejów. Czyli mogę ich mordować tak? NO TAK CZY NIE? Nie chcę teraz słyszeć ani słowa o wyższości libertarianizmu nad socjalizmem/interwencjonizmem/innymi ustrojami bo nie o tym temat. Pytam czy skoro Avx ma moralne prawo zabijać w zgodzie ze swoją ideologią to czy ja wg niego i innych "wolnościowców" też takie hipotetyczne prawo mam?
PS: Sir Skiner, nie odniosłem się teraz i wcześniej do libertarianizmu ogólnie, ale do własnej ideologiia Avx'a.

Państwo musi istnieć ze względów praktycznych, do patriotyzmu naprawdę bardzo mi daleko :] A Avx'a podejście do zabijania krytykować będę. Bo zabijać IMHO można tylko w obronie koniecznej (ew. z zemsty za zabójstwo również dopuszczam możliwość, chociaż nie jestem zwolennikiem jej propagowania
) a nie dla idei. Bo Avx ujebał se we łbie halo, że wstrętni socjaliści go okradają, że państwo to mafia i ma moralne prawo każdego "mafioza" zabić. Równie dobrze ja mogę sobie wymyślić ideologię antylibertariańską - libertarianie chcą mi zabrać to co ja od państwa dostaję. Ja chcę to dalej dostawać, a oni chcą mnie ograbić z moich przywilejów. Czyli mogę ich mordować tak? NO TAK CZY NIE? Nie chcę teraz słyszeć ani słowa o wyższości libertarianizmu nad socjalizmem/interwencjonizmem/innymi ustrojami bo nie o tym temat. Pytam czy skoro Avx ma moralne prawo zabijać w zgodzie ze swoją ideologią to czy ja wg niego i innych "wolnościowców" też takie hipotetyczne prawo mam? PS: Sir Skiner, nie odniosłem się teraz i wcześniej do libertarianizmu ogólnie, ale do własnej ideologiia Avx'a.