kkap napisał(a):Eno, zajebiście, dowiedziałem się, że jestem nacjonalistąracjonalizacja sklonnosci sadomasochistycznych to rzecz wtorna - ktos nazwie to pokuta, a ktos sie podnieci. podobnie z istnieniem panstwa:-D
Państwo musi istnieć ze względów praktycznych, do patriotyzmu naprawdę bardzo mi daleko :]
Cytat: A Avx'a podejście do zabijania krytykować będę.a krytykuj, tylko jesli jestes w tym niekonsekwentny tto sie przygotuj na kontrkrytyke.
Cytat:Bo zabijać IMHO można tylko w obronie koniecznej (ew. z zemsty za zabójstwo również dopuszczam możliwość, chociaż nie jestem zwolennikiem jej propagowaniaale jakby Avx stanal na czele powstania libertarianskiego, nie bronil bys demokracji?) a nie dla idei.
Cytat:Bo Avx ujebał se we łbie halo, że wstrętni socjaliści go okradają, że państwo to mafia i ma moralne prawo każdego "mafioza" zabić. Równie dobrze ja mogę sobie wymyślić ideologię antylibertariańską - libertarianie chcą mi zabrać to co ja od państwa dostaję. Ja chcę to dalej dostawać, a oni chcą mnie ograbić z moich przywilejów. Czyli mogę ich mordować tak? NO TAK CZY NIE?przeciez juz nie raz swieccy humanisci mordowali dla miski zupy dla motlochu i Wersalu dla siebie. nie byl bys orginalny... ale ja Ci tego prawa nie dam in blanco, tak jak nie dalem go afalkowi.
Cytat:PS: Sir Skiner, nie odniosłem się teraz i wcześniej do libertarianizmu ogólnie, ale do własnej ideologiia Avx'a.dobrze ze to jest jasne, ze Avx mowi w tym temacie wylacznie za siebie. to, ze libertarianizm nie narzuca okreslonej moralnosci nie znaczy, ze narzuca amoralnosc. Avx albo tego do konca nie rozumie, albo tak mu wygodnie...

) a nie dla idei.