Skywalker napisał(a):Ale co by było gdyby nie dostali oni nawet mieszkań. I tak nikt by ich nie zatrudnił bo to kadra niewykfalifikowana. Nawet jakby coś dostali do roboty to stać by ich było jedynie na pozbijanie blaszanego baraku. I wtedy większość NYC wyglądałoby jak brazylijski slums.
Ofert pracy fizycznej są tony, jeśli nie wierzysz, to pomyśl, ile czasu np. Polskim imigrantom zajmuje znalezienie roboty. Znajdują ? No jakby nie znajdowali, to by się tam nie pchali a USA nie bałoby się znieść wiz
Rzecz w tym że Polakom się chce (no, zazwyczaj) pracować, tym kolorowym panom z murzyńskich gett nie bardzo. Oczywiście nie jestem rasistą, to nie kwestia koloru skóry, tylko przyzwyczajenia do tego, że można żyć nie pracując.Wynajęcie mieszkania kiepskiej klasy (strych, piwnica) to jakieś 200 $ miesięcznie, zarobki nawet fizycznego są dużo wyższe.
DOPISANE: Ludzie, patrzcie, na co w PL idą nasze składki
http://zus.pl/bip/default.asp?id=220&idz=16338
1.Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa 130.000 szt. dyskietek komputerowych 3,5" o pojemności 1,44 MB, dwustronnych o dużej gęstości, fabrycznie nowych, tj. wyprodukowanych w 2008 roku.
rotfl.
Albo jakaś firma dała w łapę komu trzeba, albo osoby odpowiedzialne za zamówienia - jak to w socjalizmie - mają gdzieś, co się zamawia, byle wykorzystać przydział środków finansowych; albo pracują tam debile.
Co obstawiacie ? ;]
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.