sychu napisał(a):Skywalker
Poczekamy, zobaczymy co z tego wyjdzie. Zwłaszcza jak skończą się surowce naturalne, które kupują... kapitaliści. Ropa to ponad 50% wpływów do budżetu tego kraju.
Dokładnie, ropa
Bez tego ten "socjalizm" dawno by zbankrutował. jakby nie bylo ropyJakby radykalnie zmniejszyli podatki, to byłby drugi Dubaj. Tak będzie druga Kuba, no fakt, trochę bogatsza ze względu na ropę. Zresztą Chavez przyznaje, że Fidel jest jego idolem.
---
Sorry, jeśli pisze trochę nielogicznie/nieskładnie, ale jestem pijany
Firefox mi błedy podkreśla dlatego ortograficznie chyba nie jest źle, merytorycnie - trudno mi teraz oceniać. Może nie powinienem w takim stanie w ogóle pisać, ale nie mogłem powstrzymać się przed komentarzem
Poza tym mam wrażenie, że mimo wszystko napisałem logicznie.PSSSS.
http://www.forum.ateista.pl/showthread.p...ght=Chavez
Hmmm... Ejże, Skywalker... Aby nie ty TO PISAŁEŚ ?
Skywalker napisał(a):Chavez cierpi na syndrom samodowartościowania. Naśladuje Fidela (właściwie to co z niego zostało) na każdym kroku i myśli że szantażując USA odcięciem dostaw ropy stanie się potężny. Ale za kilka lat otrzeźwieje trochę a najlepiej jakby go jakaś partyzantka od razu odstrzeliła.
Słyszałem że ostatnio oskarża USA i Kolumbie o plany inwazji na Wenezuelę...
Czyżbyś coś lekko podlądy zmienił z umiarkowanego soocjalizmu (mrrrau !), na rasssowy komunizm ?:]
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.