Avx napisał(a):Dokładnie, ropa Bez tego ten "socjalizm" dawno by zbankrutował. jakby nie bylo ropy
Możliwe. Ale z kolei przy rządach kapitalistycznych zwykli ludzi nie skorzystali by w ogóle na zyskach z ropy. Znając mentalność latynoskich, kartelowych rządów.
Avx napisał(a):Czyżbyś coś lekko podlądy zmienił z umiarkowanego soocjalizmu (mrrrau !), na rasssowy komunizm ?
Qrwa
aleś ty pamiętliwy. Normalnie zadziwiasz mnie. Nie pamiętam żebym to pisał ale przyznaję się do tego. Zmieniam poglądy ale na pewno nie w takiej skali jak ty :lol2:. I nie jestem komunistą bo komunizm jak już pokazała historia jest utopią, upodleniem i nigdy się nie sprawdzi.Kiedy pisałem tamten post to zapewne niewiele o Chavezie wiedziałem. Zresztą kiedyś miałem tendencję do wrzucania do jednego wora wszystkich wrogów demokracji którą wówczas wielbiłem, mimo iż byłem już wtedy socjalistą.
Dziś o Hugo i Wenezueli wiem już dużo więcej.
a tak w ogóle:
Skywalker socjaldemokrata ----> socjalista
Avx socjalista ------> libertarianin -----> anarchokapitalista
Normalnie transformers z ciebie
.
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH