Skywalker napisał(a):- Popieram natomiast upaństwowienie strategicznych gałęzi gospodarkistawiam piwo (przelewem elektronicznym) pierwszemu smialkowi, ktory mi wreszcie logicznie i rzeczowo wytlumaczy:
a] czemu przemysl piekarski nie jest "strategiczna galezia gospodarki"?
b] czemu to niby lepiej aby "strategiczne galezie" kontrolowal rzad, skoro dla calej reszty gospodarki jest to zabojcze.
Cytat:- Interwencjonizm w przypadku sytauacji kryzysowych (poprzez dofinansowania)aha. czemu zatem tylko w czasach kryzysu? bo w normalnych czasach to szkodzi. przeziebienie tez bys leczyl kapielami w przeremblu?
Cytat:- Troska o prawa pracowników i konsumentówpopieram. jednak dodalbym do tego producentow i wlascicieli.
Cytat:- Szeroki pakiet socjalnydla mnie 120m2 apartament, macbook pro i lacze 10mb/s. mam skromne potrzeby.
Cytat:- Dostęp do darmowej służby zdrowia, edukacji itp. (nie wykluczając działalności prywatnej)o, wynalezli juz perpetum mobile, czy bedziesz leczyc poprzez omodlenie?
Cytat:- Technokratyzm autorytarnyo, nie, pomylka. lekarze pojda w kamasze.

Cytat:- Podatek progresywnya niech gawiedz ma ucieche, byle byl niski.
Cytat:- Uzawodowienie armiiok.
Cytat:- Wolność słowa (ograniczona tam gdzie jest to niezbędne)o czym zdecyduje Skywalker. wolnosc dla niego, knebel dla reszty.
Cytat:- całkowita świckość państwacalkowita? sie znaczy zaden teista sie nie przesliznie na panstwowy wakat?