Xenomorph napisał(a):Jak nie byłoby żadnego ramię w ramię ? Przecież Polacy walczyli w szeregach Waffen SS :|
Raczej wcieleni z przymusu i tylko z terenów Rzeszy. Nie słyszałem o polskich ochotnikach. Chyba, że o czymś nie wiem.
Cytat:Nie wiem czy pamiętasz ale to Hitler zaproponował Polsce pakt antykominternowski a śmieszny Beck swoją polityką równowagi doprowadził do II wojny światowejA czy musiał pisać o Polakach bezpośrednio? Nie. Rozdział XIV części II mówi o polityce wschodniej Niemiec i że w tym kierunku powinna skierować się ekspansja państwa narodowosocjalstycznego - te tereny zwykliśmy nazywać Polską. Rozdział III części I pokazuje co Adolf myślał o Słowianach. No i pytanie, czy rzeczywiście Polacy to aryjczycy, bo tylko oni są godni istnienia - rozdział XI część I. MK nie definiuje co prawda kto jest aryjczykiem, a kto nie, ale w późniejszym okresie zostało to dookreślone.
Proszę wskazać gdzie w mein kampf Hitler pisze bezpośrednio o Polsce i Polakach ?
Proszę podać stronę, cytat itd.
Późniejsza praktyka pokazała, że te teorie przekuto w czyn. Trzy przykłady: zamknięcie uczelni wyższych i liceów w czasie okupacji, wymordowanie profesorów UJ, wysiedlenia na Zamojszczyźnie. Taką właśnie ideologię wspierało Wafen SS i ich bohaterstwo tego nie zmieni.
I live to the day I die
I live to the day I cry
I'm dead the day I lie
I live to the day I cry
I'm dead the day I lie