Donciu o ile się nie mylę to obiektywista. Ayn Rand, te klimaty.
BTW, moje argumenty z wcześniejszych postów są chyba regularnie ignorowane. Nie wiem, czy kiedykolwiek zamierzasz odpisać.
A kto wywołał ten kryzys ? Sam podpaliłeś dom, a teraz chcesz go gasić ? (notabene benzyną...)
Pewne sektory są sztucznie przeinwestowane, dzięki rządowej polityce taniego kredytu sztucznie przeinwestowane. Dopłacanie do nich przedłuży problem i jest topieniem pieniędzy w błocie. Pieniędzy nie tworzonych z powietrza, tylko wyciągniętych od produktywnych przedsiębiorstw.
Ron Paul o kryzysie: http://www.youtube.com/watch?v=wb4HHVIQ_...re=related
Owo "godne życie" jest ekstremalnie trudno definiowalne i żądaniom koniec końców nie ma końca
Już teraz niektórzy socjaliści wymyślili, że "bezpłatny internet" to element godnego życia i chcieliby go wszystkim finansować, z opodatkowania rzecz jasna.
BTW, moje argumenty z wcześniejszych postów są chyba regularnie ignorowane. Nie wiem, czy kiedykolwiek zamierzasz odpisać.
Skywalker napisał(a):W normalnych rynek radzi sobie sam doskonale. Jeśli chodzi o kryzys to i on może się sam rozwiązać ale kosztem milionowych zwolnień. A na to zgody być nie może!!!!!!!
A kto wywołał ten kryzys ? Sam podpaliłeś dom, a teraz chcesz go gasić ? (notabene benzyną...)
Pewne sektory są sztucznie przeinwestowane, dzięki rządowej polityce taniego kredytu sztucznie przeinwestowane. Dopłacanie do nich przedłuży problem i jest topieniem pieniędzy w błocie. Pieniędzy nie tworzonych z powietrza, tylko wyciągniętych od produktywnych przedsiębiorstw.
Ron Paul o kryzysie: http://www.youtube.com/watch?v=wb4HHVIQ_...re=related
Skywalker napisał(a):Bądzźmy poważni. Chodzi o to że każdemu człowiekowi należy się godne życie i państwo powinno mu to zagwarantować. To tak napisałem w ogromnym skrócie.
Owo "godne życie" jest ekstremalnie trudno definiowalne i żądaniom koniec końców nie ma końca
Już teraz niektórzy socjaliści wymyślili, że "bezpłatny internet" to element godnego życia i chcieliby go wszystkim finansować, z opodatkowania rzecz jasna.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.