Donciu napisał(a):Wiem , że nie jesteś obiektywistą. Dałem ten cytat , ponieważ piszą że anarcho-kapitaliści ostro jeżdżą po obiektywizmie i go odrzucają. Chciałem poznać twoje zdanie na ten temat , bo prawdę mówiąc , pierwszy raz spotykam osobę z takimi poglądami.
http://libertarianizm.net/
Na forum libertariańskim masz całą masę akapów
Jeśli ci na tym zależy, to jutro postaram się napisać coś więcej o swoim stosunku do obiektywizmu niż "niektóre idee mi się podobają, ale niektóre odrzucam" 
Donciu napisał(a):Potrzebna jest tylko KOMPETENTNA WŁADZA. Czyli lekarze zarządzają ministerstwem zdrowia i opieki medycznej ,
Kompetentna władza =/* Lekarze zarządzający ministerstwem zdrowia.
*Nie jest równe.
Dbaliby rzecz jasna o interesik swojej grupy zawodowej, czyli o to, by do służby zdrowia trafiało więcej kasy z haraczu podatkowego
Także jeśli ministerstwo zdrowia w ogóle miałoby istnieć to niekoniecznie chciałbym jako ministra lekarza
No i po jaką cholerę w ogóle ministerstwo zajmujące się zdrowiem ? Już idee radykalnie liberalne (nie tylko akap) są za pozostawieniem zdrowia w gestii obywateli, ministerstwo niepotrzebne, dziwię się więc, że jako obiektywista przytoczyłeś taki przykład.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.