Donciu napisał(a):Potrzebna jest tylko KOMPETENTNA WŁADZA. Czyli lekarze zarządzają ministerstwem zdrowia i opieki medycznej , ludzie od stosunków międzynarodowych znajdują się w ministerstwie spraw zagranicznych , a ekonomiści i matematycy są w ministerskie ekonomii. Każdy ze sobą współpracuje aby osiągnąć jak najlepsze wyniki.
Tu się z tobą w pełni zgadzam. Mimo socjalistycznych zapędów nie głoszę idei "władzy dla klasy robotniczej" bo populistą nie jestem.
Jeśli chodzi o obiektywizm. No cóż, ta idea jest dla mnie niedopuszczalna głównie poprzez kult egoizmu, którym gardzę na każdym kroku.
Avx napisał(a):Owo "godne życie" jest ekstremalnie trudno definiowalne i żądaniom koniec końców nie ma końca
Masz rację, ale trzeba pójść na jakiś kompromis.
sir skiner napisał(a):przeciez podczas wojny wojsko zawsze moze wejsc i zabezpieczyc newralgiczne zasoby/obiekty, nie wazne czy to elektrownia, szpital, piekarnia czy burdel, jesli wlasciciel by dzialal wbrew interesom obronnosci.
Jak bym tak napisał to obrońcy wolności na forum zaszczuli by mnie :].
Cytat:dlaczego? czym sie dla zwolnionego rozni zwolnienie 10000 w normalnych czasach, od zwolnienienia 1000000 w kryzysie?
Rozpatrujesz to z punktu widzenia jednostki. Ja zwykle myślę w kategorii ogółu.
Cytat:za co, za ladne oczy? czyim kosztem? kiedy wreszcie Wy zalapiecie, ze rzad nie ma mocy stwarzania bogactwa?! ktos, kiedys, otrzyma rachunek. malo tego co sie teraz dzieje, ockniecie sie dopiero gdy wszysko pierdolnie?!
Każde państwo europujskie jest mniej lub bardziej socjalistyczne w waszym rozumieniu. Nic jeszcze nie pierdolnęło. Pakiet socjalny i system podatkowy mają się dobrze.
Cytat:otoz blad. jestem nie tylko pedofilem i faszysta, stalinowcem tez jestem, wiec mozesz mi jechac po calosci. w starciu z zamordysta trzeba byc komunista.
??? 4
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH