Skywalker napisał(a):Jak bym tak napisał to obrońcy wolności na forum zaszczuli by mnie :].ja napisalem i jeszcze zaden sie na mnie nie rzucil. jasne jest, ze wojna rzadzi sie wlasnymi prawami i tylko niepoprawni fantasci moga sie spodziewac, ze jak posiadaja zasoby mogace przewazyc szale zwyciestwa na jedna ze stron, to armia dzialajaca w ich poblizu nie zabezpieczy ich dla siebie. inna sprawa, ze po wojnie rzad powinien placic odszkodowanie.
Cytat:Rozpatrujesz to z punktu widzenia jednostki. Ja zwykle myślę w kategorii ogółu.nie mozliwe! to juz nie obowiazuje haslo: "liczy sie czlowiek"?
trudno mi mowic o ogole. za duzo tych agregatow (popyt, podaz, a teraz zagregowane wartosciowanie quasietyczne), zeby taki model mial cokolwiek wspolnego z rzeczywistoscia. wiec mi wyjasnij, czemu dla ogolu ma byc lepiej zeby go bezustannie upierdalac opodatkowujac wprost jak i przez inflancje - dotujac nierentowne branze, ktore jak pijawki drenuja zdrowa gospodarke, a ktore i tak musza zniknac - niz zeby to sie samo wyleczylo?
Cytat:Każde państwo europujskie jest mniej lub bardziej socjalistyczne w waszym rozumieniu. Nic jeszcze nie pierdolnęło. Pakiet socjalny i system podatkowy mają się dobrze.czyli czekamy az pierdolnie...:wall:
Cytat:??? 4imputujesz mi sympatie dla tresci faszystkowskich i pedofilskich, czy nie rozumiesz co napisales?