Bieniu napisał(a):Podałbyś jakieś źódła dotyczące ofiar jednego i drugiego systemu? Nie mówię że nie masz racji, po prostu sam nie mam wystarczających informacji i chcę wiedzieć skąd się wzięły te dane.
Przecież to oczywiste, na każdej uczelni uzyskasz taką informację.
Polecam: Warren Carroll - narodziny i upadek rewolucji komunistycznej
Światowy bestseller Warrena H. Carrolla. Fascynująca i zarazem przerażająca opowieść o komunizmie − „największym wrogu wolności, z jakim zmierzyła się ludzkość”. Opierając się na imponującym materiale faktograficznym, autor przedstawia genezę, narodziny, rozwój i upadek systemu politycznego, który przewyższył wszelkie inne pod względem liczby ofiar, okrucieństw i zniszczeń, a przede wszystkim hipokryzji, albowiem swoich zbrodni dokonywał w imię szczęścia ludzkości.
adVice napisał(a):Poza tym, w jaki sposób nazizm stawiał gospodarki krajów podbitych na nogi? Z tego co wiem, Niemcy zaczęły wojnę mając na swoim koncie duży dług a spłacały go z majątków zabranych kapitałom podbitych państw.Tak duży dług po traktacie wersalskim,zaraz dojdziemy do tego ze Hitler był geniuszem- proszę nie pogrążaj się bo będę zmuszony napisać że Hitler to geniusz gospodarczy a wtedy nie będzie Ci wesoło

O tym że Hitler zredukował bezrobocie do zera, o tym już nie wspominasz.
O tym że wygrał w demokratycznych wyborach też nie.
Mordy których dopuścili się naziści wynikały z ideologii rasy panów, komunizm mordował jak mu się podobało - bez różnicy, i to w imię szczęścia