sir skiner napisał(a):ja napisalem i jeszcze zaden sie na mnie nie rzucil. jasne jest, ze wojna rzadzi sie wlasnymi prawami i tylko niepoprawni fantasci moga sie spodziewac, ze jak posiadaja zasoby mogace przewazyc szale zwyciestwa na jedna ze stron, to armia dzialajaca w ich poblizu nie zabezpieczy ich dla siebie. inna sprawa, ze po wojnie rzad powinien placic odszkodowanie.
W czasie pokoju rząd i tak powinien mieć swoje udziały w akcjach spółek energetycznych.
Cytat:nie mozliwe! to juz nie obowiazuje haslo: "liczy sie czlowiek"?
Nie wiem jak ci to wyjaśnić. W socjaliźmie liczy się interes całej społeczności. Przykładowo chcemy budować autostradę a jedyna osoba nie chce sprzedać swojej działki. W systemie liertariańskim to koniec inwestycji. Własność uber alles :lol2:. W systemie socjalistycznym co prawda by się człowieka wywłaszczyło przymusowo ale za to dostałby odszkodowanie przewyższające wartość działki. Autostrada jest dobrem publicznym i głos jednostki musi być tu pominięty.
Cytat:czyli czekamy az pierdolnie...
Czekaj :]...
Cytat:imputujesz mi sympatie dla tresci faszystkowskich i pedofilskich, czy nie rozumiesz co napisales?
Nigdy w życiu!! Mówię tylko że rozpowszechnianie takich treści powinno być karalne.
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH