sir skiner napisał(a):ale po co?
Aby uniknąć sytuacji w której nie mielibyśmy dostępu do złóż naturalnych, gdyż zakład wydobywczy całość sprzedawałby temu państwu które da więcej.
Cytat:i to jest bolszewizm. i nie mow o odszkodowaniu przewyzszajacym wartosc dzialki, bo wartosc ustala wolny rynek, a nie bolszewicy. skoro ktos jest sila wyrzucany z domu, to ochlap jaki mu oferujesz na zagluszenie swojego sumienia, jest dla niego wart mniej niz ten dom.
Czyli że cały naród dalej jeździłby po dziurawych drogach bo jakiś dziadek nie odda ojcowizny. Doprawdy racjonalne podejście. Nie wiem ile dla jednej osoby warta jest taka rudera. Wiem za to ile dla wszystkich obywateli jest warta autostrada. Liberałowie tyle mówią o inwestycjach sami je blokując.
Cytat:czemu zatem pisales, ze z tych trzech [faszyzm, pedofilia, komunizm] tylko zakaz tresci komunistycznych by mnie ucieszyl?
Musisz się czepiać każdego drobiazgu?? To taki żart był.
sychu napisał(a):Niedawno widziałem wywiad z osobą, która zawodowo pracuje w sektorze energii i potwierdza ona moje obawy. W tych monopolach realizuje się politykę. Działania tam podejmowane nie służą dobru firmy czy konsumenta. Mówiąc krótko główkują tam jak kupować gaz drożej byle nie od Rosji. Celem nie jest sprowadzanie taniego gazu wysokiej jakości tylko realizacja polityki energetycznej.
Jeżeli strategia polityki i strategia koncernów nie idzie w parze to państwo jest słabe i mało wiarygodne.
Cytat:PS Jakie są Twoje zapatrywania na prywatyzację szkolnictwa ale zapewniając refundacje bonami oświatowymi na każde dziecko? Czy uważasz, że Ministerstwo Edukacji jest tworem w Polsce potrzebnym?
Szkoły mogą być prywatne ale przynajmniej część programu nauczania musi być taka jak w szkołach państwowych. Chodzi o wyrównanie szans.
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH