adVice napisał(a):A więc jakie są to plusy?
-podjął walkę z hordami Komunizmu czego żadne inne państwo nie zdołało zrobić (nawet do dzisiaj);
- dał niemieckim robotnikom dzień Pierwszego Maja; REDUKCJA BEZROBOCIA
-dzięki programowi „Siła Poprzez Radość” zapewnił robotnikom płatne wakacje;
- pomiędzy 1933 a 1939 rokiem wskaźnik małżeństw wzrósł o 9.2%;
- NSDAP pod przywództwem Hitlera propagowała wartości rodzinne, macierzyństwo, ojcostwo, szacunek i honor;
- Hitler wierzył w prawa kobiet i chciał pomagać znieważanym i pozbawionym praw kobietom. Dzięki temu weszły w życie programy macierzyńskie;
- Narodowo-Socjalistyczne Niemcy były jedynym krajem, który nie zakazał kobietom prawa do głosowania w czasie wojny;
-jego Partia (NSDAP) jako pierwsza wypowiedziała wojnę nowotworom/rakowi;
- Niemcy przeznaczały nieograniczone fundusze na inne źródła energii obok ropy, poprzez inwestowanie w produkcję benzyny syntetycznej i elektrownie wodne;
- Hitler inwestował w technologie rakietowe. W okresie powojennym, zasady funkcjonowania rakiety A-10 zostały wykorzystane przy pracach nad wystrzeleniem satelity Sputnik;
- działał na rzecz ochrony środowiska.
- zakazał eksperymentów medycznych na zwierzętach;
- według jego projektu została wybudowana Autobahn oraz samochód Volkswagen;
- pod jego przywództwem zostały przeprowadzone pierwsze badania krwi na kierowcach, którzy byli pod wpływem alkoholu.
adVice napisał(a):Jakaś stara odpowiedź, ale dobrze wpisuje się w temat. Przedstawiłeś pytanie, czy Waffen SS są bohaterami a nie czy zasługują na uwagę. Zasługują, bo była to dobra wojskowo jednostka, ale nie to było tematem wątku.
Nie napisałeś nic poza stwierdzeniami, że Waffen SS jest bardzo fajne i że w ogóle lubisz tę jednostkę oraz że Nazizm to nawet dobra ideologia gdyby nie było pieców, obozów i zabójstw. Gdzie dyskusje o bohaterstwie Waffen SS?
Co za bzdura. Narazie to Ty nie napisałeś nic poza zwykłym oburzeniem, kiedy próbowałem cokolwiek przytoczyć popuszczałeś emocje i szczekałeś jak pies, nic więcej i jak ja mam dyskutować z takim troglodytą ?
Narazie w tym temacie wałkujemy Twoje i kilku innych userów, oburzenie. A nie o tym miał być temat, ale jak tu przejśc do konkretów kiedy ktoś kneblem tolerancji chce zamknąć dyskusję.