Niestety sprawa wygląda tak: jest pewna ilość substancji chemicznych, które oddziałują psychoaktywnie i są dobrze poznane, ale są też zabronione (bez względu na ich szkodliwe czy nieszkodliwe działanie, ot ktoś sobie ubzdurał, jak np. THC).
Chemicy którzy chcą sobie dorobić eksperymentują: tu zmetylują, tam zacetylują, zrobią konformer, enancjomer i tak powstają substancje o których działaniu wiadomo bardzo mało.
I jako jeszcze niezakazane (legal) mogą je opychać ludziom na kilka sposobów. Potem już mają w dupie, czy ktoś dozna krzywdy z powodu ich stosowania, oni nie rozprowadzają niczego nielegalnego, są czyści.
Naiwni ludzie są poletkiem doświadczalnym do produkcji nowych narkotyków
Leki testuje się w czterech wielkich etapach, co jest ogromnie kosztowne, a tylko dwa ostatecznie odbywają się na ludziach (o ile dobrze pamiętam z kursu). Chałupnikom szkoda nawet szczura, nie ich interes. Sad but true...
Nie wiem jak jest z tymi legalami, ale ja bym brała tylko ziołowe mieszanki jeśli już.
Chemicy którzy chcą sobie dorobić eksperymentują: tu zmetylują, tam zacetylują, zrobią konformer, enancjomer i tak powstają substancje o których działaniu wiadomo bardzo mało.
I jako jeszcze niezakazane (legal) mogą je opychać ludziom na kilka sposobów. Potem już mają w dupie, czy ktoś dozna krzywdy z powodu ich stosowania, oni nie rozprowadzają niczego nielegalnego, są czyści.
Naiwni ludzie są poletkiem doświadczalnym do produkcji nowych narkotyków
Leki testuje się w czterech wielkich etapach, co jest ogromnie kosztowne, a tylko dwa ostatecznie odbywają się na ludziach (o ile dobrze pamiętam z kursu). Chałupnikom szkoda nawet szczura, nie ich interes. Sad but true...Nie wiem jak jest z tymi legalami, ale ja bym brała tylko ziołowe mieszanki jeśli już.
[SIZE="1"]There's a feeling I get when I look to the west
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking
and it makes me wonder
really makes me wonder[/SIZE]
And my spirit is crying for leaving
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking
and it makes me wonder
really makes me wonder[/SIZE]