Nie wiem, nie znam się.
Najbliższe temu co opowiadał jest to: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Smazenie...95628.html
oraz to:
http://www.teflon.pl/teflon_jest_bezpieczny.htm
Najbliższe temu co opowiadał jest to: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Smazenie...95628.html
oraz to:
http://www.teflon.pl/teflon_jest_bezpieczny.htm
Cytat:W odniesieniu do naczyń kuchennych pokrytych powłoką Teflon® zaleca się stosowanie temperatur charakterystycznych dla normalnego gotowania pieczenia i smażenia, czyli do około 260 stopni Celsjusza (500 stopni Fahrenheita). Pustych naczyń nie należy pozostawiać na wolnym ogniu, na gorącej płycie kuchenki lub w gorącym piekarniku.
Cytat:Przy grillowaniu używa się zwykle temperatur od 230 do 260 stopni Celsjusza (500-550 stopni Fahrenheita). Firma DuPont nie zaleca stosowania naczyń pokrytych powłoką Teflon® do grillowania.

