Xenomorph napisał(a):Tacy lewacy jak ty chcą socjalizmu bo wychodzą z założenia że może z ''krwawej'' rewolucji coś wam skapnie do kieszeni, kosztem oczywiście wrednych burżujów.
Po pierwsze nie popieram żadnych rewolucji!! Po drugie nie jestem radykałem. Mówię tylko o podatku progresywnym. Poza tym wytłumacz mi (jeszcze raz to przypomnę) jaką karą jest mandat za prędkość o wysokości 100 zł dla kogoś kto zarabia 900 zł a jaką karą dla kogoś kto zarabia 40 000 zł. Wniosek: Bogatszych niektóre aspekty prawne nie tyczą.
Cytat:Ten system jest jak jazda autobusem, socjaliści to ci którzy jeżdżą bez biletu i myślą że kontrola ich nie obejmie,
To ty kasujesz bilety??
hock:.Cytat:I to raczej ty przenosisz swoją frustrację, pisał o tym już pilaster, powiem ci czemu jesteś sfrustrowany - bo jesteś biedny, a dlaczego jesteś biedny boś głupi.
Mogę ci wymienić mnóstwo milionerów których największym życiowym wysiłkiem było przejście przez macicę swojej superbogatej matki. Gdzie ta ciężka praca?? Gdy ktoś bogatym się po prostu urodził??
I odwrotnie znam bardzo pracowitych i zdolnych ludzi którzy są i będą zerem przez mało znane nazwisko. Mój kumpel ma duży talent reżyserski. Złożył podanie na studia do łódzkiej filmówki. Podanie mu odesłano, nawet nie otwierając koperty!!. Oczywiście opłatę rekrutacyjną zgarneli
. Każdy kto na to zasłużył i zapracował ma prawo do dużego majątku. Ale dziś w dużej mierze to fikcja.
![[Obrazek: Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg]](http://images2.fanpop.com/image/photos/10100000/Banner-the-skywalker-family-10169607-600-120.jpg)
EH