Ja zwróciłem na to uwagę w innym temacie
A'propos całej zamoty ze świńską grypą przyszło mi na myśl jakie działania podjęliby rządzący krajem libertarianie w obliczu światowej pandemii.
Z jednej strony chora jednostka zagraża innym ale z drugiej czemu ograniczać jej wolność skoro nic nie zrobiła? A poza tym to: kto zapłaci za leczenie? Szpitale prywatne będą miały obowiązek przyjmować chorych czy wszystko odbędzie się wg rynkowych reguł? No pytań można by mnożyć od cholery, teraz póki co podjęte są jedynie podstawowe środki bezpieczeństwa, mi chodzi o taką prawdziwą pandemię jak np. hiszpanka, tam koszty idą miliardach.
A'propos całej zamoty ze świńską grypą przyszło mi na myśl jakie działania podjęliby rządzący krajem libertarianie w obliczu światowej pandemii.Z jednej strony chora jednostka zagraża innym ale z drugiej czemu ograniczać jej wolność skoro nic nie zrobiła? A poza tym to: kto zapłaci za leczenie? Szpitale prywatne będą miały obowiązek przyjmować chorych czy wszystko odbędzie się wg rynkowych reguł? No pytań można by mnożyć od cholery, teraz póki co podjęte są jedynie podstawowe środki bezpieczeństwa, mi chodzi o taką prawdziwą pandemię jak np. hiszpanka, tam koszty idą miliardach.