Wszyscy ludzie, palący nielegalne "skręty", narażają się na kupę problemów zdrowodnych, między innymi raka płuc, i to bardziej niż palacze papierosów. Jednak... to nie marihuana jest groźna dla zdrowia, a wszystkie zanieczyszczenia w niej zawarte, spowodowane "podziemną" hodowlą. Czyste THC jest ponad trzykrotnie mniej uzależniające niż nikotyna (współczynnik uzależnień THC to bodajże 20/100, a nikotyny - 90/100), poza tym Marihuana nie powoduje - wbrew powszechnej opinii - opóźnienia w reakcji i można po niej jeździć. W dodatku w historii nie było żadnego zarejestrowanego przypadku śmierci z powodu przedawkowania THC.
Ergo, jedyną przeszkodą stojącą na drodze legalizacji marihuany jest to, że jest nielegalna, bo gdyby została zalegalizowana, a ludzie ją hodujący musieliby poddawać się kontrolom, to byłaby całkowicie zdrowa. Szkoda tylko, że nasi politycy tego nie dostrzegają. "Z marihuaną trzeba walczyć. Ale czy marihuana jest z konopii? Chyba nie...", jak powiedział nasz Prezydent, pokazując mniej więcej poziom wiedzy, jaką ci "tam na górze" mają o sprawie.
Jestem więc ZA legalizacją narkotyków miękkich.
Ale co do twardych... Te są cięższym orzechem do zgryzienia. Efekty mają różne, niektóre są tak niedopuszczalne, jak np. pozbawienie "biorącego" pozbawienia hamulcow społecznych bądź po prostu ostry przypadek zgonu. A to bez względu na narzucone odgórnie ograniczenia prawne będzie wymykać się spod kontroli. Ludzie są zbyt nieodpowiedzialni, a więc jestem PRZECIW narkotykom twardym.
Ergo, jedyną przeszkodą stojącą na drodze legalizacji marihuany jest to, że jest nielegalna, bo gdyby została zalegalizowana, a ludzie ją hodujący musieliby poddawać się kontrolom, to byłaby całkowicie zdrowa. Szkoda tylko, że nasi politycy tego nie dostrzegają. "Z marihuaną trzeba walczyć. Ale czy marihuana jest z konopii? Chyba nie...", jak powiedział nasz Prezydent, pokazując mniej więcej poziom wiedzy, jaką ci "tam na górze" mają o sprawie.
Jestem więc ZA legalizacją narkotyków miękkich.
Ale co do twardych... Te są cięższym orzechem do zgryzienia. Efekty mają różne, niektóre są tak niedopuszczalne, jak np. pozbawienie "biorącego" pozbawienia hamulcow społecznych bądź po prostu ostry przypadek zgonu. A to bez względu na narzucone odgórnie ograniczenia prawne będzie wymykać się spod kontroli. Ludzie są zbyt nieodpowiedzialni, a więc jestem PRZECIW narkotykom twardym.
seviexe.deviantart.com
~~~~~~~~
- Agnostyk.
- Przeciwny instytucji Kościoła.
- Nie uznaję wartości patriotycznych.
- Za demokracją konstytucyjną.
- Za poważnymi reformami szkolnictwa, które jest zupełnie nieprzystosowane do obecnych czasów.
~~~~~~~~
- Agnostyk.
- Przeciwny instytucji Kościoła.
- Nie uznaję wartości patriotycznych.
- Za demokracją konstytucyjną.
- Za poważnymi reformami szkolnictwa, które jest zupełnie nieprzystosowane do obecnych czasów.