Dane budżetowe to fakty, a nie interpretacje.
Mówiłbym dokładnie to samo. Państwo okrada mnie i zmniejsza moje możliwości przez całe życia w tak astronomicznym stopniu, że to, iż w razie wypadku łaskawie gotowe jest mi coś sfinansować, można uznać tylko za bardzo niepełny zwrot zagrabionego.
Sprzedaż marihuany - dobrowolna umowa. Opodatkowanie sprzedaży/zakaz uprawy/whatever -wpieprzanie się w dobrowolne umowy.
1. Trudno siedzieć w banku mając 18 lat,
2. Nie mam zamiaru nigdy starać się o takie stanowisko, współczesne banki to instytucje szkodliwe. Biorąc chociażby pod uwagę, ile kasy otrzymały od rządu USA za własną nieudolność, widać jasno, że sformułowanie "okraść bank" to jeden z większych oksymoronów. Zaraz za "okraść państwo socjalistyczne"
Doprawdy, trudno okradać wielkiego złodzieja.
Robi napisał(a):Inaczej byś mówił gdybyś przeżył jakiś poważny wypadek czy miałbyś dziecko nieuleczalnie chorę badź zapadło na takie dolegliwości , które można powstrzymać jedynie za fortune pieniędzy.
Mówiłbym dokładnie to samo. Państwo okrada mnie i zmniejsza moje możliwości przez całe życia w tak astronomicznym stopniu, że to, iż w razie wypadku łaskawie gotowe jest mi coś sfinansować, można uznać tylko za bardzo niepełny zwrot zagrabionego.
Robi napisał(a):Ja nic nie mówiłem o umowach
Sprzedaż marihuany - dobrowolna umowa. Opodatkowanie sprzedaży/zakaz uprawy/whatever -wpieprzanie się w dobrowolne umowy.
Robi napisał(a):PS : I co z tego ,że podano , gdyby były prawdziwe , ponieważ osoby na forum są takimi świetnymi ekonoistami zapewne nie siedzielibyście przed komputerem tylko w jakimś banku
1. Trudno siedzieć w banku mając 18 lat,
2. Nie mam zamiaru nigdy starać się o takie stanowisko, współczesne banki to instytucje szkodliwe. Biorąc chociażby pod uwagę, ile kasy otrzymały od rządu USA za własną nieudolność, widać jasno, że sformułowanie "okraść bank" to jeden z większych oksymoronów. Zaraz za "okraść państwo socjalistyczne"
Doprawdy, trudno okradać wielkiego złodzieja.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.