Miłośnicy korporacjonizmu czasem irytują mnie na równi z socjalistami ;/
Ta interpretacja po pierwsze oferuje najwięcej wolności, po drugie rozpieprza w pył korporacje zwiększając prawdopodobieństwo daleko posuniętej konkurencji w produkcji i polipolistycznej struktury rynku, a po trzecie nie wymaga do egzekwowania aparatu państwowego.
Pomysł, że monopol na produkcję określonego dobra działa na korzyść jakości tego dobra, jest cokolwiek zabawny.
Progmast napisał(a):Jezeli za jedyna sluszna wartosc prywatna uznamy fizyczne obiekty, a idee juz nie to ja dziekuje za taki liberalizm.
Ta interpretacja po pierwsze oferuje najwięcej wolności, po drugie rozpieprza w pył korporacje zwiększając prawdopodobieństwo daleko posuniętej konkurencji w produkcji i polipolistycznej struktury rynku, a po trzecie nie wymaga do egzekwowania aparatu państwowego.
Progmast napisał(a):Pasjonaci beda tworzyc dalej ale nie bedzie to jzu ten sam szybki rozwoj co kiedys.
Pomysł, że monopol na produkcję określonego dobra działa na korzyść jakości tego dobra, jest cokolwiek zabawny.
Zły neoliberalny/libertariański Kot (czarny & drapieżny).
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.
-----------------------------------
2025r- Prywatnie tworzę postapo grę, jeśli lubisz czarny humor to polecam.
DARMOWE Demo- Because The World Died by liberty90
Pisywałem od długiego czasu; część moich starszych wypowiedzi można traktować jako nieaktualne.
BARDZO NIEAKTUALNE.