lumberjack napisał(a):Jak można wyjść na plus udostępniając swoje dzieła za darmo?Wypuszcza w Internecie za darmo jako Creative Commons, a fani i tak kupują wersję papierową.
Cytat:A teraz powiedz mi ile kasy wysłałeś w ramach wsparcia twórcom muzyki, którą masz na kompie. Szczerze.A teraz pokaż mi system, który pozwoli mi wesprzeć tych twórców omijając tłuste koty - wydawców, którzy z procesów zrobili sobie jedno z głównych źródeł utrzymania. Dlaczego miałbym wspierać ich oligopol? Nie jest żadną tajemnicą, że z płytek muzycy gówno dostają. Kasę ciągną z koncertów.
Dlaczego likwidacja własności intelektualnej miałaby doprowadzić do katastrofy, skoro a) już teraz mało kto się nimi przejmuje, a świat się kręci b) w moim interesie jest by moi ulubieni twórcy nie umarli z głodu?
Polecam poczytać libertarian: http://www.facebook.com/LibDlaBeki
"A hero ventures forth from the world of common day into a region of supernatural wonder: fabulous forces are there encountered and a decisive victory is won: the hero comes back from this mysterious adventure with the power to bestow boons on his fellow man." - Joseph Campbell o Rafale3006
"A hero ventures forth from the world of common day into a region of supernatural wonder: fabulous forces are there encountered and a decisive victory is won: the hero comes back from this mysterious adventure with the power to bestow boons on his fellow man." - Joseph Campbell o Rafale3006