makana napisał(a):sorry, ale nie do końca.Ale znowu wracamy do uznawania. Czyli do niczego. A co? polacy to nie grupa, nie organizacja, a co ? Chwilowe zbiegowisko ?
jeśli należysz do organizacji, której cele są uznawane z zbrodnicze, to za nie odpowiadasz (bo ich - ją - tą firmujesz swoim nazwiskiem, utożsamiasz sie na własne życzenie).
przynależność do narodu jest czym innym - nie wybierałem, że będę Polakiem - tu się urodziłem, z matki Polki i ojca Polaka - to nie był wybór. Zresztą naród to nie organizacja.
pozdr.
Wojsko jest złe, jak zabija tych co lubimy, a dobre jak zabija naszych ciemiężców. To czy zabijanie jest złe czy dobre ? Czyli wojsko to grupa przestępcza, bo ratuje ci dupsko, a więc znowu wychodzi że jesteś przestępcą.
To że zrobiło sie przeludnienie to dobrze czy źle? Czy ludzie którzy to kontrolują to dobra czy zła grupa ? Bo dzięki nim nie głodujesz jak przeludnione kraje nie wiadomo jakiego świata.
Otóż to żyjesz na tej planecie, i nawet jak nie chcesz to należysz do jakieś grupy. Rozwalasz środowisko, ja nie mam na co polować. Jesteś przestępcą i bandytą.
Korzystasz z taniej robocizny w Chinach, znowu jesteś grupa przestępcza, bo żerujesz na biedocie i tumanieniu innych.
Górnicy strajkują, i lekarze, bez nich twoje życie jest w pewnym sensie zagrożone, no trzeba dołożyć do budźetu. Kolejna grupa przestępcza.
Czy policja która przyjeżdza z pomocą jest zła czy dobra ? Póki przyjeżdza w twoim interesie jest dobra, inaczej powiesz że zła.
I to właśnie pokazuje. Każdy uznaje jak mu wygodnie. Chcesz nie być przestępcą, rozdaj to co masz ubogim. Ale wróć, to też jest przestępstwo w niektórych paragrafach. Innymi słowy mamy przechlapane. Dyskusja z góry skazana na porażke.
[SIZE="1"]. MRU .
............
[/SIZE]
............
[/SIZE]