To forum używa ciasteczek.
To forum używa ciasteczek do przechowywania informacji o Twoim zalogowaniu jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, albo o ostatniej wizycie jeśli nie jesteś. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi na Twoim komputerze; ciasteczka ustawiane przez to forum mogą być wykorzystywane wyłącznie przez nie i nie stanowią zagrożenia bezpieczeństwa. Ciasteczka na tym forum śledzą również przeczytane przez Ciebie tematy i kiedy ostatnio je odwiedzałeś/odwiedzałaś. Proszę, potwierdź czy chcesz pozwolić na przechowywanie ciasteczek.

Niezależnie od Twojego wyboru, na Twoim komputerze zostanie ustawione ciasteczko aby nie wyświetlać Ci ponownie tego pytania. Będziesz mógł/mogła zmienić swój wybór w dowolnym momencie używając linka w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prawa autorskie & patentowe vs infoanarchizm (oraz nurty pokrewne)
Cytat:gdybyś miał i wiedzę i technologię i surowce, to nie miałbyś czasu by samemu to zrobić ...
rozwój jest sumą twórczości oraz dostępności gotowych rozwiązań

lecz jeśli mam zakład produkcyjny, który może produkować towar z którego korzystają wszyscy i nawet mam oczywisty w mojej ocenie pomysł jak można to jeszcze udoskonalić to nie mogę. Nie ważne czy mowa o lekach, elektronice czy maszynach rolniczych. Jeśli produkcja czegoś jest w moim zasięgu, to uważam że powinienem mieć prawo skorzystać z potencjału jakim dysponuję bez ograniczeń.

Cytat:uważasz, że to było fair, sprawiedliwe ?
gdyby tobie ukradziono - jeżeli jesteś politykiem - projekt ustawy, tak zmieniający system podatkowy,
że większość byłaby zadowolona z niego ( włącznie z politykami innych partii, ale przede wszystkim wyborcy ),
i przywłaszczono go sobie, pozbawiając Cię zapłaty za niego ( zysku ),
nadal byłoby to fair ?

Czy jako mieszkaniec państwa wolałbyś aby rządził Tobą polityk korzystający z wiedzy innych, czy ten który do wszystkiego musi dojść sam?

"Złożyliśmy niemalże identyczny projekt ustawy rok wcześniej" - takie zdania z ust opozycji wcale rzadko nie padają.

Cytat:nic ? gwarancja, że park nie zostanie zniszczony, to nic ?

Tego parku nie było... Miasto zainwestowało w park.

Analogicznie gwarancja, że ludzie będą żyli w szałasach to nic?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Prawa autorskie & patentowe vs infoanarchizm (oraz nurty pokrewne) - przez misiek89 - 23.06.2009, 15:55

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości