bie napisał(a):Pomyliła ci się własność prywatna z własnością osobistą. Krytykujesz coś, czego nie rozumiesz.Mógłbyś mnie chociaż nie obrażać, o ile nie jest to ponad twoje siły.
Znam różnicę między własnością prywatna a osobistą. Po prostu w tym przypadku, zasugerowałeś zniesienie prawa do własności (jednego z praw człowieka) i nie chciało mi się bawić we wchodzenie w głębsze definicje. Ale dobrze, jeżeli chcesz, będę się trzymał tego podziału.
A więc:
"Żeby dzicy komuniści nie przyszli i nie zabrali ci dorobku całego życia. w celu <<uspołecznienia majątku>>.
Jeżeli chcesz - rozdawaj majątek swojej firmy na prawo i lewo, ja nie mam zamiaru."
bie napisał(a):Uważasz że mówię nieprawdę, mówiąc że majątek się dziedziczy?Ba, uważam, że perfidnie kłamiesz.
EDIT
Cytat:Odpowiedz mi np. dlaczego główną przyczyną samobójstw jest brak szans na znalezienie pracy?Główną? Jakieś źródło, bo nie chce mi się wierzyć...
Poza tym, nie chodzi o to, że nie ma pracy, tylko że ktoś jest już tak zawikłany w inne problemy, że nie może się sam utrzymywać, a samobójstwo jest tylko kontynuacją ogólnego braku sensu w życiu (z czego brak pracy jest tylko jedną z przyczyn). Gdyby było tak jak mówisz, zamiast kolejek po zasiłki mielibyśmy samobójstwa na każdym rogu
Cytat:Gdzie mają znaleźć zatrudnienie ludzie z małych miast i wiosek, jeśli przemysł tam nie istnieje, a rolnictwo na małą skalę jest nieopłacalne?Koło mnie powstała wielka hala Avonu. Bus jeździ codziennie do okolicznych wiosek po ludzi chętnych do pracy, specjalnie w tym celu.
Poza tym, nie żyjemy w średniowieczu. Transport jest u nas dobrze rozwinięty, dojechanie nawet 60 kilometrów do pracy nie stanowi problemu. W ostateczności zostaje przeniesienie się do miasta.
Cytat:Skąd te kolejki pod urzędem pracy?No nie wiem, po zasiłek?
[SIZE="2"]agoreton.pl[/SIZE]