bie napisał(a):Powiedz mi w takim razie czym się różni urzędnik państwowy np. księgowy od urzędnika prywatnego np. księgowego?Księgowy robi za co mu płacą i robi to dobrze. Urzędnik robi cokolwiek albo nic.
bie napisał(a):Bzdura. Powiedz mi lepiej skąd ty bierzesz takie rewelacje.Istnienie Wielkiego Dzielniczego i Armii Pomniejszych Podziałowców jest elementem niezbędnym w socjalizmie.
bie napisał(a):A wiec jednak przyznajesz sam ze istnieje "rabowanie robotników".Nie. Ty chciałeś transferować zyski które można przeznaczać na inwestycje i premie. Robotnik dostaje tyle ile jest warta jego praca, doświadczenie i jak odpowiedzialna jest jego praca. Najbardziej wyzyskiwani czują się zwykle ci co nic nie robią.
bie napisał(a):To co w systemie kapitalistycznym trafia do kieszeni właściciela w systemie socjalistycznym wraca do robotnika w formie bezpłatynych usług na wysokim poziomie.Kapitalista nie może ot tak sobie zgarniać pieniędzy, bo konkurencja zabierz mu klientów i podkupi pracowników. Musi inwestować w firmę, w pracowników. Z tych pieniądzy, po przefiltrowaniu przez US, budżet, KC i Armię Urzędasów do robotnika wrócą ochłapy. Nie lepiej żeby dostał te kasę i sam zdecydował na co ją wydać czy może jest na to za głupi?
bie napisał(a):Odnośnie NATO - i "świetnych poligonów" - powiem tylko tyle że mi jest wstyd za nasz kraj. Więcej do tego tematu nie chcę wracać.Jak mawiał mój ŚP. dziadek "Wstyd to kraść i z dupy spaść"
bie napisał(a):Odnośnie podatków - moim zdaniem w ustroju kapitalistycznym spełniają swoją funkcję, natomiast w ustroju socjalistycznym są niepotrzebne.To jak chcesz ten cały burdel tzn. darmowe usługi finansować? Czy wszyscy będą zapieprzać za friko?
Miłość to ekonomia, tu się handluje DNA.