Bart: Swietnie
Jednego dyskutanta mniej. Tak nie na temat, dlaczego uwazasz ze poglady socjalistyczne, ktore tutaj przedstawiam (temat brzmi socjalizm vs liberalizm) opieraja sie na wierze? Staram sie mniej lub bardziej udanie
pokazac wam na tym forum fragmenty swiatopogladu socjalistycznego (ktory sie rozni np. od interwencjonizmu panstwowego itd.) bo uwazam ze piszecie o czyms, czego nie znacie. Ja uwazam ze wrecz przeciwnie, swiatopoglad socjalistyczny to swiatopoglad czysto naukowy.
To raczej z postow "obroncow wolnosci" wylania sie obraz bliski inkwizycji. "Nie zgadzasz sie ze swietymi wartosciami kapitalizmu - twoja mysl powinna zostac zakrzyczana, zignorowana, wyszydzona itd.". To wy powolujecie sie na swietosci - ja odwoluje sie do pojec wolnosci i sprawiedliwosci.
Koles: niestety, w obecnym swiecie ogromna wiekszosc ludzi pracuje na kogos innego
Edit: Bart: A co, ty jakas wyrocznia jestes zeby decydowac kto ma nasrane w glowie a kto nie?
Jednego dyskutanta mniej. Tak nie na temat, dlaczego uwazasz ze poglady socjalistyczne, ktore tutaj przedstawiam (temat brzmi socjalizm vs liberalizm) opieraja sie na wierze? Staram sie mniej lub bardziej udanie
pokazac wam na tym forum fragmenty swiatopogladu socjalistycznego (ktory sie rozni np. od interwencjonizmu panstwowego itd.) bo uwazam ze piszecie o czyms, czego nie znacie. Ja uwazam ze wrecz przeciwnie, swiatopoglad socjalistyczny to swiatopoglad czysto naukowy.To raczej z postow "obroncow wolnosci" wylania sie obraz bliski inkwizycji. "Nie zgadzasz sie ze swietymi wartosciami kapitalizmu - twoja mysl powinna zostac zakrzyczana, zignorowana, wyszydzona itd.". To wy powolujecie sie na swietosci - ja odwoluje sie do pojec wolnosci i sprawiedliwosci.
Koles: niestety, w obecnym swiecie ogromna wiekszosc ludzi pracuje na kogos innego
Edit: Bart: A co, ty jakas wyrocznia jestes zeby decydowac kto ma nasrane w glowie a kto nie?