Kill Baby Kill! napisał(a):Swiat wg Kiepskich-niby miał być kiepskimi polskimi popłuczynami po Bundych,ale uwielbiam ten serial wręcz go wielbie KURDETo tak jak ja. W tym serialu jest po prostu "czysta fizjologia"

Kiedyś wśród moich "wykształciuchowych" (tak bym ich okreslił) znajomych kryłem się z tym, że namiętnie oglądam "Kiepskich", przyznanie się do tego było równoznaczne z towarzyskim samobójstwem.
Wiem, ten serial jest totalnie głupi, prymitywny i powtarzalny. Ale ma "to coś".
Z innych lubię - "Allo, allo", "Prison Break" (sic! wiem, że teraz trędi jest nielubienie PB) no i wszystkie polskie sprzed 1989 roku ("Dom", "Jan Serce", "Alternatywy 4", "Zmienicy", "Daleko od szosy" etc - sporo mam ich w swojej kolekcji DVD).
Reszta...... jest milczeniem. Wymownym.....
"Marian zataczając się wracał jak zwykle znajomym chodnikiem do domu. Przez zamglone od całonocnej popijawy oczy widział mieszkańców Skórca bezskutecznie uganiających się choćby za kromką jakiegokolwiek pieczywa. Na razie było jednak cicho."
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)
Jan Oborniak "Bankiet w piekarni" (zbiór opowiadań pt: "Krzyk ciszy", wyd. Opoka, Warszawa 1986)